„Колекционерът на желания“ от Мия Шеридан

на
  • заглавие: Колекционерът на желания/The Wish Collector
  • автор: Мия Шеридан
  • страници: 360
  • издадена: 2019
  • издателска къща „Ибис“
  • оценка: 5
  • дата: 29.06.2019

Ню Орлиънс, град на мистерия и магия, на тайни и мечти, и една история, изтъкана от любов и безгранична болка.

Kогато балерината Клара Кембъл пристига в Ню Орлиънс, самотна и изпълнена с носталгия по родния дом, тя незабавно е привлечена от легендата за плантацията Уиндайл – трагична история, случила се преди сто и петдесет години зад стените на старото имение. Според слуховете то вече е изоставено, но за огромна изненада на Клара, зад зида, който го огражда, тя чува не призрак, а човек от плът и кръв. Белязан мъж, с болка по-дълбока и тъмна от кипящите води на река Мисисипи, която тече до Уиндайл.

Воден от амбициите си, Джона Чембърлейн е допуснал най-голямата грешка в живота си. Сега погубеният мъж се крие от света зад стените на имението. Последното нещо, което очаква, е да намери приятел в лицето на безкористното момиче, което си говори с него от другата страна на напуканата каменна стена. Момичето, което продължава да се връща седмица след седмица и успява да го измъкне от самоналожената изо­лация, както и да възвърне желанието му за живот.

И може би ключът към бъдещето на Клара и Джона се крие в разрушаването на проклятието от легендата, застигнало друга влюбена двойка, чиято трагедия е останала да витае зад стените на Уиндайл.

„Колекционерът на желания“ е история за грешки и триумф, самота и любов, и чудото на две сърца, които са свързани, въпреки най-силните бариери между тях.

Най-напред, искам да спомена колко съм изненадана от корицата на книгата. Толкова добре е изпипана, пресъздава романа напълно, едно голямо браво на издателска къща „Ибис“.

„Колекционерът на желания“ е третата книга, която чета от Мия Шеридан, не е любимата ми нейна книга, но е хубава и си заслужава. Още от момента, в който я видях в книжарницата си наумих, че трябва да си я взема нея, заради красивата корица и подканващото заглавие. Много се радвам, че си я закупих, защото останах доста доволна.

За съжаление, в началото не ми беше толкова интересна, но това са само първите няколко страници. След това с навлизането все повече в историите на главните герои, книгата става прекрасна и буквално не можеш да я оставиш. Прочетох я на един дъх.

Най-много от всичко ми хареса това, че се развиват две истории през целия роман, а на мен това ми е любимото, особено, когато едното място и време са в далечното минало.

Героите ме плениха моментално, както тези в миналото, така и тези в настоящето. Но лично на мен, Джона и Клара ми харесаха повече. Прекрасна градация на връзката им. Много ми хареса как Мия Шеридан е успяла толкова ловко да преплете тези две истории и да се получи толкова добър и лесен за четене роман.

Другото нещо, което много ми хареса беше връзката с „Красавицата и звяра“, както и цялата магия, която присъстваше през целия роман.

Като цяло книгата ми хареса много, препоръчвам я за тези, които обичат трагичните любовни истории, а тези от Вас, които четат и на английски, препоръчвам горещо „Midnight Lily“ от Мия Шеридан.

Един коментар Добавяне

Leave a Reply