„Все още аз“ от Джоджо Мойс

на
  • заглавие: Все още аз/ Still Me
  • автор: Джоджо Мойс
  • страници: 448
  • жанр: романтична/ любовна
  • издателска къща: „Хермес“
  • издадена: 2019
  • дата: 19.07.2019
  • оценка: 5

Луиза Кларк знае много неща…

Колко точно е разстоянието между новия й дом в Ню Йорк и приятеля й Сам в Лондон.

Че работодателят й е свестен, но съпругата му крие тайна от него.

Но дори и не предполага, че ще срещне човек, който ще й напомни за Уил толкова, че ще преобърне целия й свят.

Луиза пристига в Ню Йорк, готова да започне нов живот. Следвайки завета на Уил, тя е решена да прави по нещо различно всеки ден и да казва „да“ на новите преживявания. Работата й осигурява достъп до света на супербогатите и я изправя пред неподозирани предизвикателства.

Лу вярва, че е влюбена в парамедика Сам, и се опитва да запази връзката им въпреки хилядите километри, които ги делят. Но случайна среща с красивия и самоуверен Джошуа на светско събитие я разколебава. Той й напомня за Уил и живота, който са можели да имат заедно.

Не след дълго младата жена се изправя пред съдбоносен личен и професионален избор. Тя трябва да си отговори на въпроса коя е Луиза Кларк всъщност. И да намери смелостта да следва сърцето си – където и да я отведе то…

СПОЙЛЕРИ! Ако не сте чели „Аз преди теб“ и „След теб“ не продължавайте да четете надолу. Можете да прочетете ревютата и на двете книги в блога ми 🙂 На посочените адреси можете да прочетете ревютата и на двата романа. 🙂

https://readerwizard.home.blog/2019/07/21/%d0%b0%d0%b7-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b8-%d1%82%d0%b5%d0%b1-me-before-you/

https://readerwizard.home.blog/2019/07/22/%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4-%d1%82%d0%b5%d0%b1-after-you/

Първоначално очаквах третата част от поредицата да ми хареса най-малко, защото си мислех, че ще е подобна като сюжет на втората и историята ще се разтегли прекалено много, но ЗА ЩАСТИЕ тази книга се оказа едно голямо съкровище. Не знам от къде да започна, тъй като толкова много неща ми направиха впечатление в тази книга.

Нека започна с по-малките детайли. Удивена съм от това колко умело Джоджо Мойс е вкарала поне някаква малка частица от Уил и в третата книга. Писмата бяха трогателни и точно на място, карайки Луиза да има вяра в себе си и да опитва нови неща в живота и по този начин да измине някои стъпки от неговия път в Ню Йорк. Другото нещо, което ми хареса беше малкото включване на Лили и как се развива нейният живот, хареса ми както и във втората част, нейният хумор и лекота към всичко, което се случва покрай нея. Това допринесе много за лесното четене на книгата.

Най-вече ми хареса цялото израстване на Луиза Кларк и точно заради това ми харесва повече от втората част „След теб“, защото Лу вече не е задължена да се грижи за Лили или пък да скърби толкова много по Уил, а вече обръща повече внимание на живота си, на нейното щастие и това, което иска наистина да прави. В третата част авторката ни представя как героинята се оправя съвсем сама в един нов град и един съвсем различен свят от досегашния ѝ. Без никакви познати, на които да може да разчита. Освен Нейтън, но той пък има собствен живот и не може да е на нейно разположение през цялото време и това я кара да се справя сама с всичко и точно това адаптиране към новата обстановка става доста бързо, което е похвално за героинята.

Другото нещо, което ми хареса беше детайлното и прекрасно описание на Ню Йорк и по-точно за тази по-блестяща част, в която Луиза живее и работи. Хареса ми и връзката между Лу и Сам. Във втората част някак още не им бях голям фен, но в третата част вече започнах много да харесвам Сам и връзката между тях. Хареса ми и обратът във връзката им, това че Джоджо Мойс го е вкарала в историята, а не е оставила всичко да е една щастлива реалност, в която няма никакви проблеми във връзките от разстояние.

Идеята за това как Луиза създава собствен бизнес и става независима ми хареса много. Другото нещо, което много ми хареса беше включването на госпожа Де Уит и кученцето ѝ, всичко беше описано и създадено толкова добре. Последното нещо, което искам да спомена е това, че краят на книгата беше много добър, тъй като не издава бъдещето напълно и остава пак тази лека загадъчност. За мен третата част от поредицата беше много по-интересна от втората и я прочетох за няколко часа, много е лека за четене и пренася читателя в този различен, но интересен свят.

Един коментар Добавяне

Leave a Reply