„Гласът на любовта“ от Мия Шеридан

на
  • заглавие: Гласът на любовта/Archer’s Voice
  • автор: Миа Шеридан
  • страници: 360
  • жанр: романтична
  • издателска къща: „Ибис“
  • издадена: 2018
  • оценка: 4
  • дата: 04.11.2018

Една история за обратите на съдбата и преобразяващата сила на любовта.

 Когато Бри Прескот пристига в идиличния малък град Пелион, щата Мейн, тя се надява, че най-сетне ще намери спокойствието, което отчаяно търси. Но още първия ден съдбата я среща с Арчър Хейл – самотен мъж, който таи огромна болка.

Арчър води изолиран и затворен живот, преди Бри да нахлуе в мълчаливия му свят. Скоро младата жена разбира, че Пелион е затънал в тайни и предателства, чийто център е младият мъж. Тяхното разкритие ще разтърси живота в малкото, спокойно градче….

„Гласът на любовта“ е историята на жена, окована от спомена за една ужасна нощ, и за мъж, чиято любов е ключът към свободата й. Разказ за един разяждан от мъка мъж, загубил гласа си при ужасен инцидент, и жена, която му помага да открие своя глас.

Романът „Гласът на любовта“ е номиниран в категория „Романтика” на Goodreads Choice Awards през 2014 г.

Арчър Хейл е прекарал живота си в изолация. Нещо травматично се случва с него, когато е само на седем години и това толкова много го е наранило, че от този момент той спира да говори. Главният герой преди това е живял с чичо си без изобщо да излиза от къщата им. След това чичо му почива и остава съвсем сам. Арчър знае, че това не е нормално, но все пак мисли, че така е най-добре за всички. През известно време излиза в града, за да си вземе нужните продукти за живеене, но никой не му обръща никакво внимание и го игнорират. Но в един прекрасен ден Бри се появява. Бри се премества от родния си град, за да живее в Пелион. Тя също е претърпяла някаква трагадеция и се нуждае от нова обстановка и ново начало. Тя също крие неща, които я притесняват, но се опитва да ги оправи.

„Ти донесе тишината. Най-красивият звук, който някога съм чувала, защото тя беше там, където беше и ти.“

Спирам до тук с обяснението за главните герои, тъй като не искам да издавам от сюжета. Постепенно Бри се сближава с Арчър и го приобщава малко по малко с външния свят и между тях се поражда любов. В началото е доста трудно за нея, тъй като той е отвикнал от всички тези социални навици и от обстановката извън имота му.

Зад цялата тази любовна история се развиват и много интриги свързани със семейството на Арчър. Ляля му, както и братовчед му управляват града.Той също има тайни, които крие дълбоко в себе си, но след време разказва на Бри.

Това е книга изпълнена с много любов, страст, тайни и интриги. История разказваща как две наранени души си помагат, за да превъзмогнат травмите си.

2 коментара Добавяне

Leave a Reply