„Само за ваканцията“ от Сю Муркрофт

на
  • заглавие: Само за ваканцията/ Just for the Holidays
  • автор: Сю Муркрофт
  • страници: 344
  • жанр: романтична
  • издателска къща: „Хермес“
  • издадена: 2019
  • дата:25.07.2019
  • оценка: 5

На теория няма нищо по-хубаво от лято, прекарано под горещото слънце във Франция. Ако не броим трима тийнейджъри, любовна интрига, развод и непредвидена бременност.

Това със сигурност не е ваканцията, на която Лия се е надявала. Но семейството на сестра й – Мишел, се разпада и сестринският дълг повелява на Лия да помогне в трудната ситуация. Когато всичко се обърква, Лия е оставена да се справя сама с племенниците си. В този критичен момент на помощ й се притичва съседът – привлекателен пилот на хеликоптер, разведен, баща на тийнейджър. Двамата обединяват сили, за да бъдат децата винаги нахранени и в добро настроение.

А в крайна сметка може да се окаже, че и на двама им се иска летният флирт помежду им да не е само за ваканцията.

Искам да започна първо с това колко красиво е направена корицата, просто няма как да не ти хване окото. Издателство „Хермес“ са свършили работата по книгата перфектно.

А сега и за самия роман… Много приятно изненадана съм от този лек и романтичен сюжет. Просто беше перфектното лятно четиво.

Книгата започва с обещанието за една прекрасна семейна почивка във Франция, но всъщност всичките планове се разпадат и става една огромна каша изпълнена с тайни и тъга, но също така и с много смях и приключения.

„Къртис нямаше брат или сестра, но ако имаше, би искал такива, които да се застъпват за него, а не да го карат да страда допълнително“

Когато Лия се съгласява в началото на книгата да замине за Франция със семейството на сестра си, тъй като Мишел има нужда от помощта ѝ, Лия изобщо не си представя как ще се развие тази екскурзия за нея. От безгрижната любима леля тя е принудена да встъпи в една много по-сериозна роля, а именно ролята на родител. В началото тя доста се тревожи, защото не мисли, че има този инстинкт и качество за добър родител, но след това нещата се развиват доста добре. Разбира се, докато е временния родител има своите случки и спънки, но в общи линии тя наистина обича семейството си и се справя блестящо.

Странно какво ти поднасяше животът. Оставяше те дълбоко да обикнеш нещо – работа, приятел, жена – и тогава ти отнемаше всичко.“

Но има и още… Лия не само е изправена пред предизвикателството да се справи като родител, но също така и започва летен флирт със съседа им във Франция, който е разведен и също има дете. Той ѝ помага с това как да се справи с децата и малко по малко между тях се заражда връзка. Но дали наистина е връзката, която би накарала Лия да се откаже от необвързания и лек живот? Ще трябва да прочетете, за да видите как се развиват нещата и по-натам.

Историята е изпълнена с много разочарования и болка, но също така и с много хубави моменти и радости. Както и с много семейни тайни и драма, но и с много шоколад и десерти. Авторката е създала един прекрасен роман с много добре изградени главни герои, които те карат да изживееш всеки миг от ваканцията с тях.

„Думи, веднъж чути, нямаше как да минат за нечути.“

Препоръчвам книгата на всички. Мисля, че всеки ще намери по нещо, което да го сближи с тази книга и с героите ѝ. Няма да останете разочаровани!

2 коментара Добавяне

Leave a Reply