Site icon — Reader Wizard —

„Любов в стихове“ от Колийн Хувър

Rating: 5 out of 5.

След неочакваната смърт на баща си, 18-годишнaта Лейкън е принудена да бъде скалата както за майка си, така и за по-малкия си брат. Външно тя изглежда силна и упорита, но вътрешно губи надежда.

Уил Купър е привлекателен 21-годишен нов съсед с интригуваща страст към поезията и с уникално чувство за хумор. Само няколко дни след запознаването им те изграждат силна емоционална връзка, чрез която Лейкън възвръща надеждата си.

Малко след интересната и сърдечна първа среща те са сблъскани с истината, когато шокиращо откровение поставя връзката им в застой. Ежедневните им взаимоотношения стават невъзможно болезнени, тъй като се мъчат да намерят баланс между чувствата, които ги привличат един към друг и тайната, която ги разделя.

Тъй като Slammed ще бъде преведена и издадена тази година от издателство „Ибис“, реших да направя ревюто на романа, защото го прочетох миналата година и останах наистина очарована.

А сега ще Ви разкажа малко и за сюжета и се надявам силно да не издам прекалено много от него. 🙂

Тази книга ме завладя още от първите страници и ме погълна във вихрушка от емоции. Тя не е с нормалния любовен сюжет. Този роман показва само една малка частица от живота на Лейкън. Не е предназначена да разказва за историята ѝ или проблемите ѝ. Като читатели ние виждаме само върха от това каква наистина е Лейкън и какъв точно е животът ѝ. Въпреки че е показана само тази малка част, тя е изпълнена с болка, мъка, открития, любов и смях, както и с много израстване. Колийн Хувър буквално сблъсква читателя с проблема и в края на книгата го сблъсква с решението и след това се чудиш „А сега какво?“ Точно това чувство ме накара да осъзная колко бързо се бях потопила в живота на героинята. Толкова ми беше интересна, че я прочетох за няколко часа и започнах веднага втората част.

Връзката между Лейкън и Уил е прекрасна, както и с техните братчета. Закачките, емоциите, проблемите бяха толкова добре написани, че исках просто да чета страница след страница за взаимоотношенията между тях. Начинът, по който Лейкън и Уил се грижат за братчетата си наистина показва колко са пораснали като хора, въпреки че са на толкова крехка възраст. Романът е изпълнен с обрати и тайни, както и с много любов и мъка, но също така и с много поезия. Колийн Хувър толкова прекрасно е написала и включила поезията в романа, че точно това го прави толкова интересен, различен и според мен това е най-големият му чар и кара читателя да иска още.

Exit mobile version