„Жестока любов“ от Колийн Хувър

на
  • заглавие: Жестока любов/ Ugly Love
  • автор: Колийн Хувър
  • страници: 288
  • жанр: романтична
  • издателска къща: „Ибис“
  • издадена: 2017
  • оценка: 5
  • дата: 11.08.2018

Дълбоко емоционална и затрогваща книга, която ще разтопи сърцето ви!

 Когато 23-годишната студентка Тейт Колинс отива да учи в Сан Франциско, още първата вечер пътят й се пресича с този на пилота Майлс, приятел на брат й. Той е мълчалив, никога не се усмихва и очевидно таи голяма болка в себе си.
Това не е любов от пръв поглед. Те едва ли биха могли да станат и добри приятели. Единственото общо, което Тейт и Майлс имат помежду си, е взаимното им привличане. Уговорката за неангажиращи срещи ги устройва идеално, защото той не иска любов, а тя няма време за нея. И нещата биха могли да се получат, стига Тейт да се придържа към единствените две правила на Майлс:

1. Никога не питай за миналото.
2. Не очаквай бъдеще.

И двамата си мислят, че могат да се справят, но тогава минало и бъдеще се преплитат…

„Жестока любов“ е точно това, което се очаква още от заглавието… Това не е история за една перфектна любов с безупречно изградени герои, които веднага получават своя щастлив край. Жестоката любов е упорита и истинска по един интригуващ и красив начин. Точно „жестокото“ направи този роман красив. Толкова е емоционално и трогателно да четеш за героите, които минават през всякакви трудности.

„Господ ни дава жестокото, така че да не приемаме хубавите неща в живота за даденост. „

„Жестока любов“ е една доста по-различна книга от другите на Колийн Хувър. Тя разказва за Тейт, двадесетгодишно момиче, което се премества да живее при брат си в Сан Франциско. Точно там се запознава с Майлс, който е мистериозен пилот и също така един от приятелите на брат ѝ. Още в самото начало те правят нещо като сделка, а именно да нямат сериозна връзка. Той не иска връзка и това за него е много важно и точно заради това тя се съгласява, надявайки се с времето нещата да се променят. С напредването на романа Тейт все повече се надява на щастливият им край и се надява той да я допусне до себе си и да разкрие тайните си.

„Грозната любов се превръща в теб. Поглъща те. Кара те да ненавиждаш всичко. Кара те да осъзнаеш, че всичко красиво не си заслужава. Без красивото никога няма да те заплашва опасността да изпитваш това.“

„Жестока любов“ е разказана от две гледни точки. Тези глави, които се разказват от гледната точка на Тейт са свързани с настоящето, докато тези от гледната точка на Майлс са за миналото. Точно това прави тази книга толкова лесна и интересна за четене. Романите на Колийн Хувър са прекрасни, всеки един от тях уникален по собствен начин. Те карат читателя да чувства нещо по-дълбоко и важно, не само тези повърхностни любовни емоции, но и онези трудните и жестоки, с които се сблъсква всеки. Тази книга е толкова завладяваща и увлекателна, че буквално я прочетох за няколко часа. Наистина си струва да се прочете.

2 коментара Добавяне

Leave a Reply