Site icon — Reader Wizard —

„Девети ноември“ от Колийн Хувър

Rating: 5 out of 5.

В деня, преди да се премести в друг град, Фалън среща Бен – млад талантлив писател. Ненавременно възникналото помежду им привличане ги подтиква да прекарат заедно последния ден на Фалън в Лос Анджелис и нейният наситен със съдбовни преживявания живот се превръща в творческото вдъхновение, което Бен винаги е търсил за своя роман.

На следващия ден всеки от тях продължава да живее своя живот, изпълнен с различни изпитания, но двамата се уговарят да се срещат всяка година, на една и съща дата. До деня, когато Фалън вече не е сигурна дали Бен ѝ казва истината, или е измислил идеална реалност в името на неочакван и драматичен сюжетен обрат.

Както вече знаете, Колийн Хувър е една от любимите ми авторки и чета всяка нейна книга с голям интерес и любопитство. „Девети ноември“ е една от най-хубавите книги на авторката. Между завладяващия сюжет, интересни черти на героите и хуморът, който е типична черта за авторката, ни е представена и една прекрасна любовна история. Толкова чувствена и оригинална като всяка една на Колийн Хувър.

„Целите се постигат чрез преодоляване на неудобствата и упорита работа. Те няма да се постигнат, ако се криеш на някое удобно и приятно място.“

Още от първата си среща Фалън и Бен са привлечени един към друг. История за една бивша актриса, която е претъrпяла ужасна трагедия и това спира кариерата ѝ, както и живота ѝ. Фалън е съкрушена физически и емоционално. Тя се среща с Бен точно в деня, когато трябва да се премести в друг град, за да започне живота си наново. Точно в този ден тя намира в Бен нещо, което до сега не е срещала и прекарва останалото си време с него. Точно този ден променя съдбата и на двамата и поради тази причина те сключват сделка да се видят след една година на същата дата. На другия ден всеки продължава да живее собсвения си живот, пробвайки да сбъдне мечтите си.

„В своята тъмнина, тя е безмълвна. В моята тъмнина, тя крещи.“

Няма да пиша повече за сюжета на книгата, защото наистина си струва да се прочете и не искам да развалям удоволствието Ви. Само искам да кажа, че книгата е написана толкова добре и това прави четенето ѝ много бързо и леко. Това е роман, който не само показва на какво може да издържи истинската връзка между хората, но и история за новото начало.

Exit mobile version