Site icon — Reader Wizard —

„Midnight Lily“ от Мия Шеридан

Rating: 5 out of 5.

Холдън Скот е принцът на професионалния футбол. Поне беше преди да изгуби всичко… или по-точно, преди да го пропилее. Сега той е без работа, без любовта на обществото и може би малко не на себе си. Така че, когато приятел му предлага своя отдалечен дом в дивата природа на Колорадо, давайки на Холдън известно време, за да влезе в правия път, той трудно може да каже „не“. Последното нещо, което очаква е да види красиво момиче в гората – такова, което носи бяла дантелена рокля, която се появява на лунната светлина и не оставя следи. Сънува ли я? Или пък е дух? Резултат от размътеното му въображение или нещо съвсем различно?

Midnight Lily е преследващата любовна история на две изгубени души, които се достигат в тъмнината. История за изцеление, приемане и за световете, които създаваме, за да предпазим сърцата си. Това е история, която разказва какво е да си изгубен, да бъдеш намерен, както и на това между тях.

“Fate is the language God uses to speak to us, baby. It’s up to us to listen, though.” 

Не съм чела много от романите на Мия Шеридан, но от тези, които прочетох този е любимият ми. Смятам, че този роман е много по-различен от останалите на писателката. Толкова е уникален и завладяващ…Дори след като прочетеш книгата, оставаш едно чувство „какво точно стана“. Героите сякаш остават с теб, както и прекрасната им история. Това е книга, която те обвива в един малък свят, от който не можеш да излезеш докато не прочетеш и последната дума, а дори и след това.

Доста е трудно да опиша тази книга без да издам нищо, тъй като всяка част е важна за големия финал. Книгата е написана прекрасно. Това е една трогателна, предизвикваща, завладяваща и емоционално заредена любовна история за две съсипани души, които заедно намират нещо невероятно и които няма да позволят нищо да ги раздели.

“There’s always someone society chooses not to see. There’s always someone who is invisible through no fault of their own.” 

Докато четях книгата си мислех и си създавах някакви теории за сюжетната линия, но с всяка нова страница бях все по-объркана и удивена от историята. Епилогът направо ме разтърси и останах учудена от края. Не искам да пиша повече, защото всеки от Вас заслужава да я прочете без никакви спойлери. За тези, които обичат да четат и на английски я препоръчвам страшно много, а за другите се надявам, че скоро ще я преведат и на български 🙂

Exit mobile version