„Погребани тайни“ от К.А.Тъкър

на
  • заглавие: Погребани тайни/ Keep Her Safe
  • автор: К.А. Тъкър
  • страници: 448
  • жанр: романтичен трилър
  • издателска къща: „Ибис“
  • издадена: 2018
  • оценка: 4/5
  • дата: 27.11.2018

Динамичен романтичен трилър, който ще ви държи в напрежение през цялото време, дори и когато деликатната любовна нишка нагорещява страниците.

Ноа Маршал познава привилегирования и комфортен живот благодарение на майка си – началничка на полицията в Остин. Но всичко се променя в нощта, в която тя прави изненадващи признания за съсипването на живота на едно невинно семейство и се поддава на вината. Изпълнен с мъка, Ноа е принуден да носи бремето на тази шокираща тайна.

Грейси Ричардс не е родена в парка за каравани, но след четиринайсет години, прекарани в него, това е всичко, което познава. Поне тук хората не се интересуват от факта, че баща ѝ е бил корумпирано ченге, убито при наркосделка. Двете с майка ѝ са просто още едно семейство, което се бори за оцеляване… До деня, в който един мъж, който определено не принадлежи на нейния свят, се появява на прага ѝ.

Въпреки своите различия, Ноа и Грейси търсят отговори на едни и същи въпроси и заедно се заемат да разкрият истината за тъмното и смутно минало на полицейското управление в Остин. Но скандалът, който изплува, е по-голям от това, което са очаквали, и отива по-далеч от всичко, което са си представяли…

Това е една от най-интригуващите и интересни книги, които прочетох миналата година. Обичам да чета книги, които не само ме карат да се чудя, но и да успяват да ме изненадат и „Погребани тайни“ е точно такава книга.

След смъртта на майка си, Ноа Маршал се чуди коя всъщност е била майка му зад маската, която е слагала вкъщи. Преди смъртта си, тя му казва някои неща, които и след това го карат да се замисли за абсолютно всичко около него. Той се опитва да продължи живота си след това, но не успява и решава да направи нещо. Той решава да намери Грейси.

Грейси израства почти по същия начин като Ноа, защото баща ѝ също е полицай. След като баща ѝ умира, целият ѝ живот се променя внезапно. Той е убит и обвинен в едно ужасно престъпление и името на цялото семейство е опетнено заради това. Майка ѝ решава, че трябва да се преместят и отиват да живеят в един беден квартал при бабата на Грейси. Нещата там изобщо не са розови, Грейси е трябвало да се научи как да се справя с наркомани, крадци и изобщо лоши хора.

След като Ноа се появява на вратата ѝ, Грейси започва да мисли отново за баща си и за нощта, когото е бил убит и решава, че не може да остави нещата така, тъй като нещо не се връзва съвсем.

Така, Ноа и Грейси решават да разберат всичките погребани тайни на родителите си и през това време се влюбват един в друг.

Криминалната част в романа ми беше много интересна и прочетох книгата на един дъх точно поради тази причина. Единственото нещо, което не ми хареса толкова и затова дадох оценка 4, а не 5 е, че градацията във връзката между Ноа и Грейси не ми достигна. Много ми харесаха героите по отделно, но като двойка не са описани достатъчно добре. Като цяло книгата е много интересна, на места е малко предвидима, но въпреки това е много интересна и кара читателя да се превърне в детектив, докато не разкрие всичките погребани тайни.

2 коментара Добавяне

Leave a Reply