„Никога повече“ от Колийн Хувър

на

Rating: 5 out of 5.
  • заглавие: Никога повече/ It Ends With Us
  • автор: Колийн Хувър
  • страници: 336
  • жанр: романтична
  • издателство: „Ибис“
  • издадена: 2018
  • оценка: 5/5
  • дата: 18/09/2018

Понякога именно човекът, който те обича, е онзи, който те наранява най-много.

Животът на Лили не е бил лесен, но това никога не я е спирало да се бори за онова, което иска. Тя е изминала дълъг път от малкия град в Мейн, където е израснала – завършила е колеж, преместила се е да живее в Бостън и е започнала собствен бизнес с магазин за цветя. И когато между нея и страхотния неврохирург Райл Кинкейд започват да прехвърчат искри, всичко в живота ѝ вече изглежда твърде хубаво, за да е истина.

Райл е самоуверен, упорит и може би малко арогантен. Но също така е и блестящ лекар и определено е увлечен по Лили. И докато тя е изцяло погълната от новата си връзка, мислите ѝ продължават да се връщат към нейната първа любов и детството ѝ, изпълнено с домашно насилие. Миналото на Лили я застига и тя ще трябва да реши накъде да поеме и дали да повтори грешките, допуснати от нейните родители и белязали съдбата им. И дали очевидният път, който е избрала, е наистина толкова лесен и ясен…

Първо искам да кажа, че това не е поредната романтична книга на Колийн Хувър. „Никога повече“ е толкова повече… Това е книга за борбата и мъката, за първата любов и за важните решения в живота. Тази книга е една от най-силните, честни и вдъхновяващи книги, които съм чела. Очаквах, че ще бъде просто любовна история, която има някакъв по-голям замисъл, но всъщност книгата е за борбата с насилието, а любовната история е на по-заден план. Много се радвам, че се оказа толкова много повече. Това е книга, която всяка жена трябва да прочете, защото променя перспективата на читателя за много неща.

Този роман ти отваря очите по много важни върпоси. За мен един от тях беше, че ми показа гледната точка на насилените жени и защо понасят всичко това. Преди тази книга гледах на тях като прекалено лабилни и слаби жени, които нямат смелостта да напуснат мъжете си, но всъщност има толкова много други неща, които трябва да се вземат под внимание. Тази книга не само ми показа тяхната гледна точка, но и ме накара да я разбера и да видя каква смелост и борба изисква на всички онези жени, които попадат в такива ситуации.

Докато четях книгата, главната героиня ми стана нещо като модел за подражание, тъй като това е нейната история. История, която разказва за много любов, борба и за взимането на едно най-важните и трудни решения в живота си. Харесвам всички книги на авторката толкова много, но тази книга я обожавам и със сигурност е любимата ми на Колийн Хувър.

Не искам да Ви разказвам за самия сюжет на книгата, защото почти всички любители на романтичните четива харесват и обожават Колийн Хувър и книгите ѝ и знаят доста добре, че няма слаба книга. Другото нещо е, че всеки един детайл за сюжета, преди да сте прочели книгата е излишен, защото тази книга не може да се опише. Тази книга е един ураган от чувства и емоции, които заразяват читателя напълно. Книга, която прочетох само за няколко часа, защото е страшно интересна и след като почнеш да я четеш, страничният свят някак отива на заден план и изчезва.

„Никога повече“ загатва един много сериозен въпрос в днешно време. Въпрос, който самата Колийн Хувър познава от близо и точно заради това книгата е написана толкова добре и истински. Не искам да пиша повече, тъй като тази книга заслужава да се прочете наистина, а не да прочетете само бегло сюжета ѝ.

3 коментара Добавяне

Leave a Reply