„Споделени тайни“ от Колийн Хувър

на

Rating: 5 out of 5.
  • заглавие: Споделени тайни/ Confess
  • автор: Колийн Хувър
  • страници: 320
  • жанр: романтична
  • издателство: „Ибис“
  • издадена: 2017
  • оценка: 5/5
  • дата: 15.07.2018

Красива и затрогваща история, която няма да ви остави равнодушни. История за смелостта да рискуваш всичко в името на любовта… и да преоткриеш сърцето си някъде между истината и лъжите.


Обърн Рийд е твърдо решена да възстанови разрушения си живот и да преодолее болката от миналото. В търсене на работа тя попада на художествено ателие, чиито предни прозорци са облепени с малки листчета, съдържащи най-съкровените, споделени тайни и признания на случайни хора. Обърн е разтърсена от анонимните бележки, тъй като и тя крие тайна от своето минало, която никой не бива да научава – най-вече Оуен Джентри, младият художник със зелени очи, който черпи вдъхновение за картините си от историите на другите хора и превръща най-мрачните тайни в най-чисто изкуство.Неочаквано и за самата нея, Обърн е дълбоко привлечена от загадъчния художник, който също е силно привлечен от нея и буквално я умолява да работи за него.

Двамата поемат на едно пътуване, което никой от тях не е очаквал. А тайните, които толкова дълго са таили в душите си, ще изплуват и ще променят живота им завинаги…

„Споделени тайни“ е поредното съкровище от Колийн Хувър и най-вероятно вече сте я чели, но реших да направя ревю и за нея, тъй като съм голям фен на авторката.

Както винаги Колийн Хувър представя една уникална история с много интересен сюжет и приятни герои. „Споделени тайни“ няма нищо общо с останалите книги на Хувър и е уникална сама по себе си. Това е една история, която не може да не докосне читателя, защото е толкова истински написана.

Обърн Рийд е една млада жена, която не е имала лек живот и е доста объркана, но не мислете, че това я кара да бъде слаба. Обърн е една много силна жена, която се е научила да се справя сама в живота. Един ден, когато се прибира към вкъщи, вижда обявата за работа като асистент на художника Оуен Джентри.

“I love you so much.” His voice is breathless and full of fear. “I’ll love you forever. Even when I can’t.” My tears fall harder at his words. “And I’ll love you forever. Even when I shouldn’t.” 

Той е егоцентричен като почти всички артисти, но когато се запознава с Обърн нещо се променя. Това не е история за любов от пръв поглед, а за връзка, която изграждат между тях с времето. Той започва да вижда живота си заедно с нея, животът, който заслужава, но в същото време крие една много голяма тайна. Тайна, която е сигурен, че ще разруши това, което се случва между тях.

Уникалната идея за признанията на всички тези анонимни хора е толкова интересна. Смелостта на тези хора да признаят пред себе си грешките и несполуките в живота си е огромна. А също така и да признаеш и приемеш своите чувства независимо какви са те.

Това не е обикновена романтична история, това не е книга само за едно нещо. Това е история за любов, загуба, продължаване напред след трудностите в живота, израстването на човек, както и за приемането и прощаването.

Препоръчвам я, защото е една от по-странните и интересни истории от Колийн Хувър. За тези от Вас, които все още не са я чели – препоръчвам я горещо. Това е книга, която заслужава да се прочете и почувства от всеки.

2 коментара Добавяне

Leave a Reply