Алея на книгата – София 2019

на

Алея на книгата е едно прекрасно и интересно събитие, което чаках с нетърпение. Това е първото ми посещение и наистина останах доволна. Много от българските издателства се бяха включили и беше наистина трудно за избиране. Бях си направила малък списък със заглавия, които мислех да си взема, но в крайна сметка, когато посетих Алея на книгата си взех съсем различни книги. Учудващото за мен беше, че нито една от тези, които взех не е от любимите ми жанрове и все пак ме плениха с хубавите си корици и интересни заглавия. Малко по-надолу ще спомена кои точно книги си взех. 🙂

Събитието наистина беше много интересно и полезно за любителите на книгите. Имаше доста намалени книги на по 5лв., както и такива на 50 %, а пък по-новите заглавия бяха намалени с 20%.

Като цяло бях очарована от големия интерес на толкова четящи хора. Много се радвам, че има все още такива, защото четенето ни разширява кръгозора. Другото нещо, което ме изненада е, че докато разглеждах книгите пред шатрата на издателство „Хермес“ чух разговора на една баба с консултантите им. Интересното нещо беше, че бабата се чудеше дали има някоя нова книга на Джоджо Мойс, защото бе прочела всичко от авторката. За нейна радост намери „Момичето, което бях“. Много се зарадвах да видя, че и по-възрастните хора в България четат книги и от по-новите и модерни автори като Джоджо Мойс.

Обиколих и разгледах абсолютно всички книги от различните издателства, но най-очарована бях от шатрата на издателство „Ибис“. Отидох там с идеята да си взема някой от романтичните им романи, но дамата, която продаваше там беше много приятна и любезна и ме насочи към друга книга, за която се чудех отдавна. Чудех се за книгата, защото по принцип не харесвам и не чета книги от този жанр, но консултантката от „Ибис“ наистина ми помогна и ме убеди за тази книга, а именно романа „Жестокият принц“. Дори вече започнах да я чета и наистина съм щастлива, че си я взех.

А сега нека Ви покажа и книгите, които си избрах.

От издателство „Ибис“ :

От издателство „Парадокс“:

От издателство „Ciela“:

За съжаление, издателство „Orange Books“ не участва в Алея на книгата, но пък отидох до една от книжарниците им, за да си взема нещо и от там и си намерих „Откакто те няма“ на Морган Матсън.

Определено се забавлявах с обикалянето и разглеждането на всички прекрасни книги на Алея на книгата. Със сигурност ще посетя събитието и другата година!

Leave a Reply