Без категория

Какво прочетох през месец септември:

Както обобщих за месец август, така и сега ще Ви разкажа накратко какво прочетох през изминалия месец.

1) „Всеки мой дъх/ Every Breath“ от Никълъс Спаркс

Първата книга за този месец беше „Всеки мой дъх“ от краля на романтичните романи – Никълъс Спаркс. За съжаление, това не беше една от най-добрите му творби, но пък беше приятна и лека за четене. Книга, която не те напряга особено и не те кара да се замисляш на по-сериозни теми. Ако искате книга, която да Ви отвлече вниманието от ежедневните грижи и проблеми и да Ви пренесе в един по- приятен свят, то тази книга е много подходяща.

2) „Сред лимоновите дръвчета/ Among the Lemon Trees“ от Надя Маркс

„Сред лимоновите дръвчета“ е втората книга, която прочетох за септември. Много интересна и интригуваща история, история за една голяма и разнообразна фамилия. Времевата линия се променя постоянно, започва в днешно време и продължава чак до времето на Втората световна война. Много ми хареса идеята на романа, най-вече главите, в които се разказва за главните герои по времето на войната. За съжаление, както споменах в ревюто ми за романа, идеите са недоразвити и точно заради това тази книга не ме грабна напълно.

3) „Откакто те няма/ Since You’ve Been Gone“ от Морган Матсън

„Откакто те няма“ е следващият роман. Със сигурност е една от книгите, които оставиха отпечатъка си за тази година. Това е книга за едно стеснително и неуверено момиче, което до края на книгата претърпява една цялостна метаморфоза и се превръща в една красива, уверена и интересна млада жена, която вярва вече в себе си. „Откакто те няма“ определено е една от най-цветните и отличаващи се книги за тази година.

4) „Инспекцията/ Inspection“ от Джош Малерман

А сега нека преминем към един по- мрачен и страшен свят, светът на „Инспекцията“. Това със сигурност е любимият ми роман за септември. Роман, който обхваща толкова много и различни теми, че няма как да не те завладее. История за едни изолирани момчета, които въпреки това намират своя път. Този роман показва една наистина страшна и възможна реалност, която те кара да се замислиш за основните и най-важни аспекти от живота на един човек.

Като цяло съм доволна от всички книги за този месец. Първите две бяха с малко повече минуси, но пък и те имат своя собствен чар.

Ако искате да прочетете повече за тези книги, посетете следните линкове:

Всеки мой дъх

Сред лимоновите дръвчета

Откакто те няма

Инспекцията

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s