Кратко описание за живота и творчеството на Колийн Хувър

на

— писател

Колийн Хувър е американска писателка на бестселъри в жанра любовен роман. Родена е на 11 декември 1979 година в Салфур Спрингс, Тексас, САЩ.

Получава бакалавърска степен по социални дейности от А&М университет в Комерс. Преди да стане писател работи като учител и социален работник.

През 2000 година се омъжва за Уилям Хийт Хувър, а когото има трима сина.

Издава първия си роман „Slammed“ през 2012 година. Оттогава тя издава над 11 романа и 5 новели, сред които са „Жестока любов“, „Девети ноември“ и „Никога повече“.

Романите ѝ печелят два пъти първите места в годишните класации на Goodreads. През 2015 година романът ѝ „Споделени тайни“ печели първо място, а след това и другият ѝ роман „Никога повече“ през 2016 година. Книгите на Колийн Хувър се класират и в „New York Times“. Направен е и сериал по романа ѝ „Споделени тайни“, а скоро се очаква и игрален филм по другата ѝ книга „Никога повече“.

Друг интересен факт за авторката е, че е основала благотворителна организация „The Bookworm Box“. Това е организация, която предоставя на читателите вълнуващата възможност да получават подписани романи по пощата всеки месец от автори от цял свят. Всичките печалби се даряват за различни благотворителни каузи. До сега организацията е дарила около 1 милион долара.

официален сайт на Колийн Хувър

официален сайт на благотворителната организация

Leave a Reply