„Всичко започна на Коледа“ от Джени Хейл

на

Rating: 5 out of 5.
  • заглавие: Всичко започна на Коледа/ It Started With Christmas
  • автор: Джени Хейл
  • страници: 280
  • жанр: романтична
  • издателство: „Хермес“
  • издадена: 2019
  • оценка: 5/5
  • дата: 16.11.2019

Коледа е, когато всички забравят за проблемите си и просто празнуват, че са заедно.

Холи Макадамс обича да прекарва коледните празници в семейната вила, сгушена в заснежените покрайнини на Нашвил. Откакто се помни, семейството й винаги е споделяло най-вълшебното време от годината там. Но тази Коледа ще е различна… Някой неочаквано ще се присъедини към тях.

Джоузеф Барнс е наел вилата преди седмица, но не може да я освободи заради невиждана в района снежна буря. Пътищата са затворени, полетите – отменени, и по всичко личи, че той ще прекара празниците с Холи и баба й.

Решена да се справи с изненадващата ситуация по възможно най-добрия начин, Холи се старае да поддържа празничния дух, като пече коледни сладки и украсява вилата с гирлянди, лампички и ароматни свещи. Съвсем скоро тя усеща, че е привлечена от Джоузеф, който е чаровен, различен от познатите й мъже и… преди всичко обвързан.

Ще открие ли Холи любовта, за която винаги е мечтала?

Направете си чаша горещ шоколад, поръсете с канела, разбъркайте с червено-бяло захарно бастунче и вижте дали магията на Коледа ще проработи.

„Щом искаш да отидеш, така ще направим. Ще вземем подаръците, ще вържем елхата за багажника на тавана на колата ми и ще я пренесем във вилата. Ще си направим горещ шоколад, ще се мушнем под одеялата и ще гледаме филми, докато заспим. Ще четем книгите, които не сме довършили, ще си правим пица във фурната и ще носим само пухкави чорапи.“

Обожавам чувството, когато чета нова книга от любим автор и е още по-добра и от предишната. Това е втората ми книга, която чета от Джени Хейл и останах очарована.

„Всичко започна на Коледа“ е роман изпълнен с обаяние и магия, затрогваща история, която те грабва още от първите страници.

Много ми хареса обстановката, в която се развива романа. Прекрасният Нашвил, със забележителната си природа и малката китна вила, която е описана толкова цветно, че през цялото време си представях, че чета романа там, седнала до камината.

Героите са изградени много добре. Цялата малка общнпст в градчето е много приятна. Хора за пример, хора, които си помагат в трудностите и остават сплотени години наред дори, когато не са се виждали отдавна. Много приятно ме изненада бабата на Холи, която е копие на моята баба, вечно даваща правилните съвети и даваща любов и подкрепа, когато се нуждаеш най-много от нея. Беше ми много приятно и мило да чета за нея и за това как след време се съвзема от загубата на съпруга си и започва да се наслаждава на живота отново. Идеята, която Джени Хейл е вкарала с подаръците за бабата е наистина трогателна.

„Коледа, е когато всички забравят за проблемите си и просто празнуват, че са заедно. И може и да си съгласен, но аз вярвам, че това е единственото време в годината, когато вълшебствата наистана са възможни.“

Много се зарадвах, когато видях, че сюжета не е клиширан и причината поради, която Джо остава във вилата е различна и оригинална. Джо е от героите, в които се влюбваш моментално. Чаровен, интелигентен, млад мъж, който е възпрепятстван от бурята да прекара Коледа със семейството си и принуден да празнува с напълно чужди хора. Още от момента, в който се запознават, между Холи и Джо преминава някаква тръпка и усещат заформящата се връзка между тях веднага. Но Джо не е единственият чаровник в живота на Холи. Приятелият ѝ от детството Рет се завръща у дома за празниците след като е отсъствал доста време от дома и от Холи. Той е изпълнител, кохто има объркано и сложно минало с Холи.

Точно на Коледа, Холи е изправена пред два възможни варианта, двама мъже и два различни живота, но и в двата случая нищо не е просто, защото има много пречки. Ще трябва, обаче, да прочетете книгата, за да разберете какво ще реши Холи.. 🙂

„Той винаги ми казваше: „Любовта ще те преведе през всичко.“

Докато четях тази книга се чувствах, като че ли съм обгърната от историята. Определено ме накара да повярвам в магията на Коледа. „Всичко започна на Коледа“ е перфектната книга за празниците, веднага вкарва читателя в коледно настроение, ако и ти обичаш романтичните, коледни книги, тогава този роман е перфектен за теб!

Един коментар Добавяне

Leave a Reply