„Коледни пожелания и бисквитени целувки“ от Джени Хейл

на

Rating: 5 out of 5.
  • заглавие: Коледни пожелания и бисквитени целувки/ Christmas Wishes and Mistletoe Kisses
  • автор: Джени Хейл
  • страници: 320
  • жанр: романтична
  • издателство: „Хермес“
  • издадена: 2017
  • оценка: 5/5
  • дата: 21.11.2019

Аби е самотна майка, която обича семейството си повече от всичко на света. Помага на близките си и се е посветила на отглеждането на десетгодишния си син Макс. Работи на две места, за да ги издържа, и оставя мечтата си да стане интериорен дизайнер на заден план. Неочаквано една приятелка предлага на Аби малка поръчка за декоратор и тя не се колебае да поеме задачата. Колко ли трудна може да е тя?

Ник Синклер иска да украси имението си, преди семейството му да пристигне за коледните празници, като парите не са проблем. Единственото му условие е да не го разсейват в работата му – дори и по Коледа.

Аби пристига в огромното имение с предчувствие, че се е нагърбила с непосилна задача. Къщата е почти празна, нуждае се от много повече от една коледна украса. А след като се запознава с мрачния и вечно зает Ник, тя разбира, че наистина е загазила…

Красива история за преследването на мечтите, за магията на Коледа, за моментите, прекарани със семейството… И за тръпката да се влюбиш под светлината на коледните лампички.

Някъде в интернет прочетох за тази книга, че е като сияещата звезда върху коледната елха и е точно това и за мен. Честно казано не знам коя книга ми харесва повече, дали тази или предишната на Джени Хейл. Но със сигурност ми харесват повече зимните романи на авторката, отколкото летните ѝ.

„Коледни пожелания и бисквитени целувки“ разказва за една млада жена, която е богата душевно, защото оценява и най-дребните неща в живота и за един богаташ, който може да има пари, но не е богат. Аби е наета да декорира цялото му имение за предстоящите коледни празници и започва да прекарва доста време с Ник, който отначало ѝ се струва доста студен и дистанциран човек.

Когато Аби вижда огромното имение, което е напълно празно, с изключение на две или три стаи не знае дали ще може да трансформира тази студена и мрачна къща в уютен дом. Но тя се захваща за работа и не само, че променя напълно имението, но вижда промяна и в мрачния му собственик, който има тежко минало, което му пречи да продължи напред, Ник е работохолик и не прави нищо друго освен това, не обръща никакво внимание на семейството си или пък на приятелите, но когато Аби влиза в живота му това започва бавно да се променя.

Някои ще кажат, че книгата е едно голямо клише, но за мен не беше. Много е странно, но Джени Хейл взима тези клиширани части от историите и ги превръща в нещо уникално, защото ги пише от сърце. Героите също са изградени перфектно, а да не говорим за детайлното описание на коледната украса, толкова добре е описано всичко, че все едно се пренасяш в работилничката на Дядо Коледа.

Ако искате коледно четиво, което да ви подготви за коледните чудеса и празничния дух, то „Коледни пожелания и бисквитени целувки“ е точно за вас, защото показва кое е важното в живота. Показва на читателя, че парите не са най-важното, а близките ни хора. Защото на Коледа никой не иска да седи сам до елхата и да няма с кого да сподели този прекрасен празник. Както повечето книги на авторката, така и тази завършва по много празничен и щастлив начин.

Коледа е наистина най-величественият празник от всички, защото събира цялото семейство под един покрив и е изпълнен с доброта, смях и много любов. А този роман дава точно това, той буквално заразява читателите с коледен дух.

Един коментар Добавяне

Leave a Reply