Без категория

Какво прочетох през месец ноември:

Този месец съм много доволна от себе си, защото прочетох цели седем книги. 🙂 А още по-хубавото е, че повечето от тях ми станаха много любими и съм сигурна, че ще ги препрочитам след известно време.

1) Повелителката на конете/ The Horse Dancer от Джоджо Мойс

Rating: 3 out of 5.

„Повелителката на конете“ е роман за едно малко момиче с големи мечти. Момиче, което прави всичко по силите си, за да превъзмогне страговете си и да осъществи мечтите си, въпреки че животът ѝ става внезапно една голяма каша. Това е роман за издръжливостта и волята на хората и до къде може да стигнем, когато сме силни и упорити.

2) Бягащият човек/ The Running Man от Стивън Кинг

Rating: 3 out of 5.

Бягащият човек“ е антиутопичен роман, който представя един жесток и студен свят. Свят, в който бедните хора нямат пари за храна, а богатите нямат никакъв срам и се наслаждават на мизерията и болката на по-бедните. Главният герой Бен Ричардс се включва в най-ожесточената телевизионна игра, в която той се превръща в бягащия човек и всички останали го преследват, за да го убият. Това е роман, в който е представен какъв може да стане светът ни, ако продължаваме да не се интересуваме от нищо друго освен от себе си.

3) Виновни до доказване на противното/ Truly Madly Guilty от Лиан Мориарти

Rating: 4 out of 5.

„Виновни до доказване на противното“ е една интересна и лека мистерия. Книга, в която животът на десет човека се преобръща в един съдбоносен ден. Ден, който започва слънчево и приятно, с приятелско барбекю, но завършва трагично…

4) Коледни пожелания и бисквитени целувки/ Christmas Wishes and Mistletoe Kisses от Джени Хейл

Rating: 5 out of 5.

„Коледни пожелания и бисквитени целувки“ разказва за една любовна история, която стопля сърцето и носи много светъл и празничен коледен дух. История за самотна майка, която се заема да декорира имението на един самотен богаташ. Това, което жената не осъзнава е, че докато оправя малко по малко студената и празна къща, тя помага и на собственика ѝ, който по принцип работи денонощно, но започва да вижда, че има и по-важни неща от работата и парите.

5) Всичко започна на Коледа/ It Started With Christmas от Джени Хейл

Rating: 5 out of 5.

„Всичко започна на Коледа“ е може би една от любимите ми книги за Коледа. Нямаше нещо, което да не ми харесва в този роман. Героите бяха прекрасни и интересни, а сюжетът беше вълнуващ и лек за четене. Тази книга определено е перфектната за Коледа, защото заразява читателите с топлината и любовта на празника. Със сигурност това е любимата ми книга от Джени Хейл.

6) Жестокият принц/The Cruel Prince от Холи Блек

Rating: 5 out of 5.

„Жестокият принц“ определено е една от сензациите за тази година. Този фентъзи роман пренася читателите в един вълшебен свят. Във вселена, в която има вълшебни създания, които са прекрасни, но и жестоки.Между вълшебните създания се озовава и Джуд, която е един обикновен смъртен и се опитва да се впише в новия свят.

7) Човек на име Уве/ A Man Called Ove от Фредрик Бакман

Rating: 5 out of 5.

„Човек на име Уве“ е една уникална книга за едно сърдито старче, на което му е писнало от живота и хората. Той всячески се опитва да не общува с останалите и иска да се самоубие, но всеки път някой се нуждае от помощта му, а Уве може да е сърдит и недоволен, но е с добро сърце и колкото и да не му се иска да прекъсва плановете си за самоубийство, той винаги се отзовава и помага на другите.

Ако искате да прочетете повече за книгите можете да кликнете на долните линкове, за да прочетете ревютата ми за тях:

„Бягащият човек“ от Стивън Кинг

„Повелителката на конете“ от Джоджо Мойс

„Виновни до доказване на противното“ от Лиан Мориарти

„Коледни пожелания и бисквитени целувки“ от Джени Хейл

„Всичко започва на Коледа“ от Джени Хейл

„Жестокият принц“ от Холи Блек

„Човек на име Уве“ от Фредрик Бакман

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s