„Град на име Съвършенство“ от Хелена Дъган

на

Rating: 5 out of 5.
  • заглавие: Град на име Съвършенство/ A Place Called Perfect
  • автор: Хелена Дъган
  • страници: 368
  • жанр: тийн
  • издателство: „Orange Books“
  • издадена: 2019
  • оценка: 5/5
  • дата: 28.12.2019

Вайълет не искаше да се мести в Съвършенство.
Та кой иска да живее в град, където се налага да носи очила, за да не ослепее? И кой иска да е чист и спретнат и съвършено послушен през цялото време?
Вайълет бързо разбира, че тук се случва нещо странно: все чува шумове вечер, майка ѝ се държи непривично, а баща ѝ изчезва.
Когато се запознава с Момче, открива, че баща ѝ не е единственият похитен… и че загадъчните стражи пазят една съвършено зловеща тайна!

„Град на име Съвършенство“ е пленителен мистериозен роман с една подрастваща млада госпожица, Вайълет Браун, която е единствено дете, без братя и сестри, но пък за сметка на това има доста богато и развинтено въображение и никога не ѝ е скучно. Вайълет е принудена да се премести заедно с майка си и баща си в Съвършенство, когато баща ѝ, Юджийн Браун получава специално предложение за работа от братята Арчър.

Още с преместването си в Съвършенство семейството е посрещнато от братята Арчър, които наемат Юджийн да разреши проблема с ослепяването на всички граждани в Съвършенство. Братята Арчър обясняват на семейството, че всеки, който прекара няколко дни в Съвършенство получава дефект на очите и ослепява и поради тази причина носят очилата с розови стъкла, за да могат да виждат. Според господата Арчър дефектът се получава, защото слънцето в твърде близко. Още от тази първа вечер Вайълет на харесва братята и мисли, че са съмнителни и крият нещо от тях. На следващата сутрин семейство Браун се събуждат със замъглено зрение и веднага получават и те от розовите очила.

Не след дълго време майката на малката мечтателка започва да се променя драстично и започва да не обръща внимание на собствената си дъщеря. След това баща ѝ изчезва и Вайлът е объркана и не знае какво да прави, тъй като майка ѝ не я разбира и не иска да я послуша, че има нещо гнило в този град.

Само да вметна, че останах очарована от рисунките и дизайна като цяло на книгата. По-долу можете да разгледате слайдшоуто и да видите част от красивите рисунки из книгата, които я правят още по-уникална, а още по-готиното е и картата на Съвършенство в началото на книгата.

Единственото спасение за Вайлът е запознанството ѝ с Момче, който се нуждае от помощта на баща ѝ и малко по малко разкрива големите тайни на Съвършенство пред Вайлът.

Книгата е по-скоро насочена към по-младите хора, но аз мисля че всеки може да намери нещичко в нея, което да му е полезно, защото „Град на име Съвършенство“ е книга за храбростта, лоялността и семейството. Този роман е написан красиво, изпълнен с приключения, но също така носи една мистерия, призрачност и страх. Наистина авторката ни пренася на едно съвършено място, но в същото време ни показва, че не е важно да си съвършен, за да си уникален. Нямам търпение да прочета и втората част от романа, но мисля да изчакам, за да видя българското издание. Дано да е скоро!

Leave a Reply