„Крадецът на целувки“ от Л.Дж.Шен

на

Rating: 5 out of 5.
  • заглавие: Крадецът на целувки/ The Kiss Thief
  • автор: Л. Дж. Шен,
  • страници: 352
  • жанр: романтична
  • издателство: „Сиела“
  • издадена: 2019
  • оценка: 5/5
  • дата: 13.03.2020

Казват, че първата целувка трябва да се заслужи.
Дявол със скрито зад маска лице открадна моята първа целувка под черното чикагско небе.
Казват, че са свещени обетите, които даваме в сватбения си ден.
Не бяхме излезли от църквата, а моите вече бяха престъпени.
Казват, че сърцето може да бие само за един мъж.
Моето беше разкъсано на две и кървеше за двама съперници, които се бореха за него до самия нерадостен край.
Обещана бях на Анджело Бандини – моята единствена любов и наследник на едно от най-могъщите семейства в Чикаго.
От любимия ми ме отне сенатор Улф Кийтън, който изнуди баща ми със собствените му грехове, за да ме направи насила своя съпруга. И после започна война на живот и смърт с него. Аз бях заложник и разменна монета.
Казват, че всички велики любовни истории имат щастлив край.
Аз, Франческа Роси, бях принудена да залича своята и да я напиша отново до последната ѝ глава.
Една целувка.
Двама мъже.
Три съдби.
Преплетени в едно.
И трябваше сама да открия кой от тези двама мъже е моето „завинаги“.

История за Немизида и Злодея с никакъв шанс за щастлив край.

Където принцът не спасява принцесата.

Той я измъчва.

И Красавицата не спи.

Хваната e в кошмар.

„Крадецът на целувки“ започва с предварително предначертаната история на деветнайсетгодишната мафиотска принцеса Франческа Роси, известна още като Немезида. Според традициите на семейството ѝ, тя трябва да е праведно момиче, да се омъжи за правилния човек, който е удобен за баща ѝ, да слуша, да бъде съпруга и майка и да си държи главата покорно надолу.

Докато присъства на вечеря, сенаторът и наследник Улф Кийтън, известен като Злодея ѝ се подиграва. След това той открадва първата ѝ целувка, а по-късно тя се оказва сгодена за вбесяващия сенатор и бива въведена в играта му за власт и търсене на отмъщение.

Историята на Немезида и Злодея се разказва и от двете гледни точки в отделни глави. Двойка, която от врагове се превръщат в любовници в страшния подземен свят. Както разбирате от анотацията, Франческа има двама мъже в жиота си и историята по-скоро е за един любовен триъгълник, от който Франческа не може да излезе, колкото и да се пробва и иска. Разбира се, за мен Улф Кийтън е истинският герой в приказката. Той е безмилостен, хитър, отдалечен, загадъчен, безкомпромисен и все пак властен. Той манипулира всяка ситуация, докато истината зад неговото презрение към младата наследница бавно се разкрива. Другият мъж, Анджело е детската любов на Франческа и е пълната противоположност на Улф, той е мил, всеотдаен и любящ и най-добрия приятел на Франческа. Въпросът е дали в тази история противоположностите се привличат и Немезида ще избере Злодея или пък любящия Принц?

Не мога да кажа, че сюжетът на романа е най-оригиналният, за когото съм чела, но по някъв начин героите ти влизат под кожата и не можеш да спреш да четеш за историята им докато не разбереш всичко. Прочетох я на един дъх и ми стана една от любимите романтични книги. Авторката пише много увлекателно и се чете лесно. Любовната история между Франческа и Улф определено дава надежда, че дори когато нещата не излгеждат добре, могат да се променят само за един момент, с една целувка или поглед. „Крадецът на целувки“ наистина е вдъхновяващ романтичен роман, който те кара да мечтаеш.

2 коментара Добавяне

Leave a Reply