Site icon — Reader Wizard —

„Крадецът на целувки“ от Л.Дж.Шен

Rating: 5 out of 5.

Казват, че първата целувка трябва да се заслужи.
Дявол със скрито зад маска лице открадна моята първа целувка под черното чикагско небе.
Казват, че са свещени обетите, които даваме в сватбения си ден.
Не бяхме излезли от църквата, а моите вече бяха престъпени.
Казват, че сърцето може да бие само за един мъж.
Моето беше разкъсано на две и кървеше за двама съперници, които се бореха за него до самия нерадостен край.
Обещана бях на Анджело Бандини – моята единствена любов и наследник на едно от най-могъщите семейства в Чикаго.
От любимия ми ме отне сенатор Улф Кийтън, който изнуди баща ми със собствените му грехове, за да ме направи насила своя съпруга. И после започна война на живот и смърт с него. Аз бях заложник и разменна монета.
Казват, че всички велики любовни истории имат щастлив край.
Аз, Франческа Роси, бях принудена да залича своята и да я напиша отново до последната ѝ глава.
Една целувка.
Двама мъже.
Три съдби.
Преплетени в едно.
И трябваше сама да открия кой от тези двама мъже е моето „завинаги“.

История за Немизида и Злодея с никакъв шанс за щастлив край.

Където принцът не спасява принцесата.

Той я измъчва.

И Красавицата не спи.

Хваната e в кошмар.

„Крадецът на целувки“ започва с предварително предначертаната история на деветнайсетгодишната мафиотска принцеса Франческа Роси, известна още като Немезида. Според традициите на семейството ѝ, тя трябва да е праведно момиче, да се омъжи за правилния човек, който е удобен за баща ѝ, да слуша, да бъде съпруга и майка и да си държи главата покорно надолу.

Докато присъства на вечеря, сенаторът и наследник Улф Кийтън, известен като Злодея ѝ се подиграва. След това той открадва първата ѝ целувка, а по-късно тя се оказва сгодена за вбесяващия сенатор и бива въведена в играта му за власт и търсене на отмъщение.

Историята на Немезида и Злодея се разказва и от двете гледни точки в отделни глави. Двойка, която от врагове се превръщат в любовници в страшния подземен свят. Както разбирате от анотацията, Франческа има двама мъже в жиота си и историята по-скоро е за един любовен триъгълник, от който Франческа не може да излезе, колкото и да се пробва и иска. Разбира се, за мен Улф Кийтън е истинският герой в приказката. Той е безмилостен, хитър, отдалечен, загадъчен, безкомпромисен и все пак властен. Той манипулира всяка ситуация, докато истината зад неговото презрение към младата наследница бавно се разкрива. Другият мъж, Анджело е детската любов на Франческа и е пълната противоположност на Улф, той е мил, всеотдаен и любящ и най-добрия приятел на Франческа. Въпросът е дали в тази история противоположностите се привличат и Немезида ще избере Злодея или пък любящия Принц?

Не мога да кажа, че сюжетът на романа е най-оригиналният, за когото съм чела, но по някъв начин героите ти влизат под кожата и не можеш да спреш да четеш за историята им докато не разбереш всичко. Прочетох я на един дъх и ми стана една от любимите романтични книги. Авторката пише много увлекателно и се чете лесно. Любовната история между Франческа и Улф определено дава надежда, че дори когато нещата не излгеждат добре, могат да се променят само за един момент, с една целувка или поглед. „Крадецът на целувки“ наистина е вдъхновяващ романтичен роман, който те кара да мечтаеш.

Exit mobile version