Списъкът ми с желания от художествената литература

на

Книгохолици, реших да ви изброя какви са моите желания свързани с художествената литература, които бих направила, ако имах възможността. И с този списък ви предизвиквам да изборите и вие желанията си в коментар.

1) Да прекарам една учебна година в Хогуортс

Предполагам, че на много от вас това е едно от желанията, защото кой не иска да се озове в магическото училище, редом с Хари, Хърмаяни и Рон? Кой не би искал да играе куидич или да прави отвари и да се бие срещу Волдеморт? Това със сигурност би била една вълшебна и много специална година.

2) Един разговор с Кардан

Много ми хареса поредицата „Вълшебният народ“ и най-много ми хареса Кардан, защото претърпява една огромна метаморфоза от първата част до последната. Много бих искала да имам възможността да поговоря дори за малко с него.

3) Да бъда едно от децата в Института

Много ми харесаха всички хлапета от романа на Стивън Кинг и много бих искала да бъда поне за един ден едно от тях, защото са уникални. Толкова умни, храбри и цветущи. Всяко едно от тях е специално само по себе си, а заедно са една голяма сила, която може да се справи с всичко. Какво ли да бъдеш едно от тези уникални деца?

4) Един свободен ден с Кая

„Където пеят раците“ определено е книга, която разкрива същността на самотата и трудностите в живота, но и свободата от всички задръжки, свободата да не си подвластен на общественото мнение и да живееш, както сметнеш за добре и да се наслаждаваш на природата. Наистина много бих искала да прекарам един такъв ден с Кая, за да ми покаже тази страна на живота.

5) Да бъда дори за един ден от Дома Ланистър

Много от вас са чели поредицата „Песен за огън и лед“ или пък са гледали сериала по книгите и повечето хора предпочитат да са от домовете Старк или Таргариен, но не и аз. Наистина се възхищавам и на другите домове, но Ланистър за мен са най-борбените, хитри, мощни и най-вече лоялни един към друг (с малки изключения) от всички домове и точно заради това много бих искала, ако имах възможността да бъда част от тяхното семейство.

6) Един раговор с Уве

Героият от „Човек на име Уве“ ми остана един от най-любимите художествени герои. Много бих искала да говоря поне един път с това сърдито старче. Да ми разкаже за живота от неговата гледна точка.

7) Да разреша едно убийство заедно с Шерлок Холмс

Има ли и други фенове на най-добрия детектив? Много ми харесва как работи умът на един толкова умен и наблюдателен човек и точно поради тази причина бих искала да разреша заедно с него един заплетен случай.

8) Един ден в Страната-на-Почти-Будните

Баба и Елса от „Баба праща поздрави и се извинява“ са също едни от любимите ми герои. В този роман Бакман е създал цял един нов свят и много бих искала да чуя поне една приказка от баба за Миамас, за принцесите, сенките, чудовищата и морските ангели.

Точно в това е същността на магията в четенето. Шансът да се докоснеш дори за секунда до нещо вълшебно и нереално, нещо което ще те накара да погледнеш света през други очи.

Leave a Reply