The book cake tag

на

Това е книжен таг, чрез който изброяваме дадени книги според характеристиките, които са дадени под формата на съставки за торта:

БРАШНО: Книга, която в началото се е развивала бавно, но след това действието се е забързало

За мен това беше „След теб“ на Джоджо Мойс. Книгата започва много бавно, доста е скучна в началото, но към средата действието става по-бързо и е по-интересна.

МАРГАРИН: Книга, която има много богат и интересен сюжет.

„Игра на тронове“ от Дж. Р.Р. Мартин. Книгата, изобщо цялата поредица „Песен за огън и лед“ е толкова много объркана и интересна, че много хора са ми казвали, че спират да я четат, защото информацията, която е включена им е толкова много, че не могат дори да запомнят имената на героите.

ЯЙЦА: Книга, която в началото сте мислили, че ще е лоша, но се е оказала доста добра

„Където пеят раците“ на Дилия Оуенс. Много коментари бяха слушала за тази книга и в повечето случаи, когато се говори толкова много за някоя книга, или книгата е много добра или е много лоша. Когато прочетох анотацията не ми направи особено голямо впечатление и затова мислех, че няма и да ми хареса, но романът не само надхвърли очакванията ми, а ги разби направо.

ЗАХАР: захарна/ сладникава книга

„Сама в Париж“ на Джоджо Мойс. Това е новела, в която всичко беше някак много леко за четене и историята беше доста сладникава. Нямаше почти нищо тъжно в тази книга, просто книга, която те заразява с хубаво и слънчево настроение.

ГЛАЗУРА: Книга, обхващаща всеки елемент, който ви харесва

Не мисля, че съм чела такава книга досега. Но най-близо достига „Верити“ на Колийн Хувър, която комбинира почти всичко, което харесвам в книгите, с изключение, че не е е исторически роман. Но пък е мистерия, трилър и романтична.

ЗАХАРНИ ПРЪЧИЦИ: Поредица от книги, към която можете да се обърнете, за да ви оправи настроението, когато не се чувствате добре

Не съм особено сигурна коя ще бъде. Не чета много поредици. Или, когато ги чета, не довършвам всички части. Може би „Вълшебният народ“ от Холи Блек. Светът, който авторката е създала е много пленителен, а героите са уникални и интересни.

ЧЕРЕШКАТА НА ТОРТАТА: Любима книга за годината до момента

Труден въпрос, много книги ми харесаха от началото на тази година, но ако трябва да кажа само една, то ще е „Баба праща поздрави и се извинява“ на Фредрик Бакман.

Това е моят избор на книги, споделете в коментарите вашето мнение. 🙂

Leave a Reply