„Любов и джелато“ от Джена Еванс Уелч

на

Rating: 5 out of 5.
  • заглавие: „Любов и джелато/ Love & Gelato“
  • автор: Джена Еванс Уелч
  • страници: 300
  • жанр: романтична
  • издателство: „Ибис“
  • издадена: 2020
  • оценка: 5/5
  • дата: 29.04.2020

“– Хората идват в Италия по различни причини, но винаги остават заради две неща.
– Кои?
– Любов и джелато.”

Лина трябва да прекара лятото в Тоскана, но не е в настроение за прословутия ѝ приказен пейзаж. Тя пристига в слънчева Италия само защото това е предсмъртното желание на нейната майка, която иска дъщеря ѝ да опознае баща си. Но що за баща е онзи, който не е присъствал в живота ѝ през последните шестнайсет години? Всичко, което Лина иска, е да се прибере у дома, в Сиатъл.

Но тогава получава дневника, който майка ѝ си е водила, докато е живяла в Италия. Внезапно момичето открива един вълшебен свят на скрита любов, изкуство и ароматни пекарни. Свят, който вдъхновява Лина да последва стъпките на майка си заедно с очарователния Рен и да разбули дълго пазена тайна. Тайна, която ще промени всичко, което тя е знаела за майка си, за баща си и дори за самата себе си.

Ахх, каква прекрасна книга, мъчно ми е, че свърши… Историята е толкова увлекателна и приятна, че моментално прехвърля читателя в прекрасната Италия. Действието се развива във Флоренция с всичките ѝ забележителности и прекрасни гледки. Затова ви направих и това кратко видео, за да видите част от местата, които се споменават в романа, както и някои от храните:

Историята в романа разказва за любов, тъга, загуба и нови запознанства и приятелства. Героите засилват цялата книга, тъй като са много позитивни, ралични и приятни.

След като Лина загубва майка си, заминава за Италия, за да изпълни последното ѝ желание. Майка ѝ вече е уредила да живее с нейния приятел Хауърд ,когото познава още от времето, когато е следвала във Флоренция. А малко след като майка ѝ умира, бабата на Лина я уведомява, че всъщност Хауърд е нейният баща. Тя неохотно заминава за Италия и отива с мисълта да се прибере в Сиатъл по възможно най-бързия начин, защото не иска да живеее с чужд човек, който не е присъствал до този момент в живота ѝ.

Когато Лина пристига във Флоренция тя намира дневникa на майка ѝ от годините, когато е живяла там. В този дневник майка ѝ обяснява цялата истина за всичко, но Лина не знае дали е готова да разбере цялата истина. В дневника, майка ѝ изглежда като съвсем различен човек, за когото не знае абсолютно нищо. Междувременно се запознава със съседското момче Рен, който я запознава с цялата му компания и започват да излизат заедно.

Малко по малко приятелството между Лина и Рен се задълбочава, защото той наистина ѝ помага със загубата на майка ѝ и с разнищването на цялата история.

Книгата е много сладка, слънчева и интересна. Лека е за четене и най-хубавото от всичко е, че те води в страната на джелатото, сладкишите и пастата. Препоръчвам я горещо, защото наистина отмъква читателя в един по-цветен и по-красив свят.

Един коментар Добавяне

Leave a Reply