Без категория

Какво прочетох през месец май:

Здравейте, книгомани! И този месец се изтърколи много бързо и пак дойде времето за книжния кръгозор за месеца. През месец май успях да прочета 5 романа и най-хубавото от всичко е, че всички ми харесаха ужасно много и някои от тях ми станаха много любими.

1. „Последна спирка Аушвиц“ от Еди де Винд

Rating: 5 out of 5.

„Последна спирка Аушвиц“ е единственият мемоар написан в Аушвиц и представя мъченията и борбата на всички онези хора в лагера още по-реалистично и наистина е едно книжно богатство, защото ни дава по-различен поглед над човешките мъки и страдания в Аушвиц.

2. „Детският влак“ от Виола Ардоне

Rating: 5 out of 5.

Книга, която те разтърсва из основи. Историята на едно малко момче, което трябва да вземе решение на нерешим въпрос: Да остане при собствената си майка и да тъне в бедност и мизерия или да замине там, където ще има голямо семейство и всичко друго, което някога е искал…

3. „Малки жени“ от Луиза Мей Олкът

Rating: 5 out of 5.

„Малки жени“ неслучайно е една от най-четените американски класики. Това е книга, която не само прехвърля на читателя уюта и топлината на семейство Марч, но и го зарежда със стремеж, борбеност и надеждата, че всеки може да е това, което иска да бъде.

4. „Косачи“ от Нийл Шустърман

Rating: 5 out of 5.

„Косачи“ е първата част от фентъзи поредицата „Дъгата на косата“, която ни показва един много по-различен свят, свят без естествена смърт. Свят, който е управляван от изкуствен интелект и няма вече неща като глад, бедност или пък нещо лошо. Единственото, от което се страхува човечеството е пренаселването на планетата и точно заради това са създадените така наречени „Косачи“, които прибират определен брой хора, за да не се случи това.

5. „Бурята“ от Нийл Шустърман

Rating: 5 out of 5.

„Бурята“ е втората част от поредицата „Дъгата на косата“ и разказва вече за усложненията и промените в този нов свят, който бързо се превръща от утопия в антиутопия.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s