Без категория

Какво прочетох през месец юни:

Ахх, мина и пърият месец от лятото и половината от годината. Много се радвам да ви споделя, че за първите шест месеца от 2020 прочетох точно тридесет книги. А през този месец успях да прочета шест от тях и най-хубавото нещо е, че една от тези шест книги ми влезе в топ 10 на най-любими книги. А коя е тя, ще разберете малко по-надолу… 🙂

Обичайно започвам реда на прочетените книги от тази, която най-малко ми е харесала към тази, която ми е направила най-добро впечатление. И така, започваме с..

1. „Сълзите на дракона“ от Кръстю Мушкаров

Rating: 2.5 out of 5.

Както споделих в ревюто ми за книгата, историята за дракона Риналу и вещицата Алгира не ми допадна много, защото ми беше леко скучна на моменти и мисля, че е по-подходяща за подрастващи деца, но пък ми хареса стилът на писане на автора.

2. „Библиотекарката от Аушвиц“ от Антонио Итурбе

Rating: 4 out of 5.

Книгата разказва за едно по-различно момиче, за Дита, която е била готова да жертва живота си само за да бъде библиотекарката в Аушвиц, защото е знаела. че всеки има роля в този живот и това е била нейната, да помага на останалите и да вдъхва надежда на другите деца в лагера чрез магията на книгите.

3. „Нощта“ от Ели Визел

Rating: 4 out of 5.

Книга, която се чете много трудно. Книга, която е наситена с много истинност и болка, както и промяна. Промяната в едно еврейско дете, което е било отглелдано и възпитано да вярва в Господ, но не успява да продължи след като попада в Аушвиц. Книга, която разказва за вътрешната борба на духа в едно ужасяващо време.

4. „Красиво безразсъдство“ от Л.Дж. Шен

Rating: 5 out of 5.

„Красиво безразсъдство“ е една лека романчина история, която разказва за Пен и Дария, които изучават тънката линия между омразата и отмъщението и любовта.

5. „Пътят на Силка“ от Хедър Морис

Rating: 5 out of 5.

„Пътят на Силка“ е продължението на съдбата на изстрадала Силка, която пристига в Аушвиц още като младо момиче и изтърпява истински терор от страна на немците, които я насилват години наред, а след това, когато най-после мисли, че може да изгради живота си отначало е осъдена от руснаците и изпратена в поредния затвор за още дълги години…

6. „Изхвърлени в Америка“ от Джанин Къминс

Rating: 5 out of 5.

А ето, че стигнахме и до най-големия ми фаворит за този месец. Смея да кажа, че „Изхвърлени в Америка“ наистина е сред класиките на нашето време. Книга, която засяга много актуални и болни теми в съвременното ни общество. Разказва за една майка, която е принудена да преживее едно от най-тежките пътувания с малкия си син, защото домът им е бил откъснат от тях. Роман, който трябва да се прочете задължително.

Книгохолици, това е тазмесечния книжен обзор. Знам, че в последните два месеца ви засипах предимо с книги за Втората световна война, но бях на такава вълна. Обещавам, обаче през идния месец да ви заредя с много слънчеви и летни книжни ревюта.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s