Site icon — Reader Wizard —

„Просто любов“ от Джесика Парк

Rating: 5 out of 5.

Роман за изборите, които правим и човека, в който ни превръщат те.

Една вълнуваща сага за обичта и грешките в семейството, за потисканото с години чувство за вина, за болката и уязвимостта. Една история, чиито герои са забавни, остроумни, малко тъжни и много влюбени.
Не е важно какво знаеш и кога проглеждаш. Важен е пътят.
Първокурсничката Джули Сийгъл със сигурност не си е представяла студентските си дни и нощи точно така. Вместо да дели квартира със забавни и щури колеги, заживява в дома на семейство странни птици, където се говори по много теми, но най-важните се избягват. Вместо да се отдаде на страстта си към ученето, потъва в грижи за плашещо умната, чудата и напълно непригодна в социално отношение тринайсетгодишна Селест. Най-неочакваният капан за Джули обаче залага любовта.
Докъде ще я отведе връхлетялото я изневиделица увлечение и какво още се крие под бурната епистоларна връзка, която изгражда паралелен свят в света на Джули?
Черупката на старателно прикриваните тайни постепенно се пропуква…

Книгомани, тази книга не се чете, а се преживява. Прочетох историята на Джули Сийгъл за един ден и все още не мога да се отърся от нея, а минаха вече няколко дни. Досега не бях чела нищо от авторката и след „Просто любов“ със сигурност ще поправя тази огромна грешка. Джесика Парк пише много завладяващо и интересно, което прави лесно четенето. Стилът ѝ на писане ми напомня леко на този на Колийн Хувър. Авторката е създала една страхотна и необикновена любовна история, но едновременно с това ни представя едни много дълбоки душевни човешки проблеми. Душевни проблеми, с които никой не иска да се сблъсква, но за жалост, животът е такъв. По някой път ни носи щастие, а по някой път мъки и тревоги.

Джули Сийгъл е първокурсничка, която се мести да живее в Бостън, но когато всъщност пристига там се оказва, че квартирата, за която е предплатила не същестува. Така, Джули се озовава сам сама в нов град, без родителите ѝ и без покрив над главата си. Докато майката на Джули не се сеща, че старата ѝ най-добра приятелка от колежа живее в Бостън. От своя страна, тя пък изпраща сина си, Мат, който се появява като принца на бял кон и я спасява от ужасния ѝ късмет. Но в тоззи случай, принцът е леко странен и затворен…

В крайна сметка, Джули не намира друга подходяща квартира, която да ѝ е по джоба и се нанася при приятелката на майка ѝ. Обаче семейството на Мат пази една много тъмна и ужасна тайна, която Джули се опитва да разбере през цялото време, но успява да събере само отделна информация и може само да гадае какво наистина се е случило с това семейство.

Героите страшно много ми харесаха. Особено Мат, който може да е толкова различен на моменти. Много ми харесаха и главите с онлайн чатовете. Авторката се е справила отлично с предаването на точно онази истинска атмосфера на днешните онлайн чатове.

Наистина не мога да ви разкажа повече, книгомани, защото и най-малкият спойлер може да издаде страшно много в тази прекрасна книга. Само ще кажа, че „Просто любов“ не е типичната любовна история, тази книга е наслоена с много душевни и психически проблеми, с много тъга, раздяла, душевно израстване и в средата на всичко това е вече любовта, която трябва да разруши много „стени“, за да се добере до онази истинска, спокойна и в същото време страстна любов.

Exit mobile version