„One More Step“

на
  • заглавие: „One More Step“
  • автори: Колийн Хувър, Ема Скот, Джинджър Скот, К.Л. Грейсън, Джесика Соренсен, Л.К. Фарлоу, Т.К. Рап, С.М. Сото, Катлин Шахриари, Джули Солано, Трейси Джъстис, Евън Грейс, Дж. Б. Салсбъри, Джиана Габриела, К.Ф. Брийн, Лили Уайлд, Сантана Блеър, Девни Пери, Джаки Уилър, М. Лин, Дебра Анастейжа, Тиджан, А.Л. Джаксън, Ейми Доуз, Б.Б. Ийстън, Алеата Ромиг
  • жанр: романтични, трилър, мистерия
  • издадена през 2020г.
  • 3,5/5

Rating: 3.5 out of 5.

Случвало ли ви се е да се чудите как работи умът на писателите?

Книгомани, днес ще ви представя една малко по-различна книга. „One More Step“ е сборник от разкази, написан от 25 писатели и единственото нещо, което е общо между разказите е тяхното първо изречение. Оттам нататък, всеки автор е продължил историята по свой собствен начин. А най-хубавото от всичко е, че сборника е направен с цел да се помогне на тези, които имат нужда и всички печалби се даряват за различи благотворителни каузи.

На мен лично ми беше много интересно да прочета как всеки автор си е представил продължението на това първо изречение, което е „One more step would mean certain death.“. Много ми беше любопитно да видя как някои от авторите са подходили към него буквално и разказите са им малко по-мрачни и как други са решили да напишат изречението в преносен смисъл.

Тъй като разказите са много, а и не ми харесаха абсолютно всички, ще ви напиша за тези, които ми харесаха най-много.

„Saint“ от Колийн Хувър

Разказът на Колийн Хувър е последен в сборника, но ще си призная, че прелистих след няколко прочетени разказа направо до нейния, защото нямах търпение да видя какво е сътворила този път. „Saint“ определено не е с типичния любовен сюжет, по-скоро е леко побъркан разказ, с лека мистерия, трилър и романтика.

Разказва се за писателка, която се усамотява за няколко седмици в отдалечена хижа, всеки път, когато пише нова книга, за да си събере мислите. Този път обаче сюжетът, който е избрала за книгата я затруднява, защото се разказва за любовен триъгълник, а тя самата никога не е била в такъв. Но след няколко дни, сякащ Господ е чул оплакванията ѝ, сюжетът от книгата ѝ се превръща в нейно ежедневие. Няма да ви изадавам повече за разказа, защото си заслужава да се прочете с всичките му обрати. Наистина е доста интересен и смахнат.

2. „A Meet Cute and Other Natural Disasters“ от Ема Скот

Този разказ е първият от сборника и ми хареса много, защото се разказва за хора, които се опитват да намерят собственото си аз в забързаното ежедневие, в което живеем. Разказ изпълнен с романтика, приключения, съпричастност и много страст.

3. „Set Fire to the Sky“ от А.Л. Джаксън

Интересна любовна история, разказваща за пожарникар, който спасява една жена от пожар, както и нейното кученце, а след това малко по малко се заражда и любов между тях, но също така има и някои по-тъмни тайни от миналото на жената, които правят разказа по-различен.

Това са трите разказа, които ми харесаха най-много. Главно си поръчах книгата, защото е организирана почти изцяло от Колийн Хувър и исках да видя какво е измислила и този път. Честно казано очаквах малко повече от сборника с това първо мрачно изречение, с което всички е трябвало да започнат разказите си. Очаквах повече трилър и мистерия, но повечето разкази са прекалено сладникави за мен и не ми харесаха. Имаше и два фентъзи разказа, които обаче не ми харесаха, защото световете им не бяха изградени добре и ми бяха доста скучни. Но пък имаше и някои доста завлядяващи любовни истории. „One More Step“ като цяло е най-подходящ за феновете на романтичните четива, защото те преобладават.

Leave a Reply