Site icon — Reader Wizard —

„One More Step“

Rating: 3.5 out of 5.

Случвало ли ви се е да се чудите как работи умът на писателите?

Книгомани, днес ще ви представя една малко по-различна книга. „One More Step“ е сборник от разкази, написан от 25 писатели и единственото нещо, което е общо между разказите е тяхното първо изречение. Оттам нататък, всеки автор е продължил историята по свой собствен начин. А най-хубавото от всичко е, че сборника е направен с цел да се помогне на тези, които имат нужда и всички печалби се даряват за различи благотворителни каузи.

На мен лично ми беше много интересно да прочета как всеки автор си е представил продължението на това първо изречение, което е „One more step would mean certain death.“. Много ми беше любопитно да видя как някои от авторите са подходили към него буквално и разказите са им малко по-мрачни и как други са решили да напишат изречението в преносен смисъл.

Тъй като разказите са много, а и не ми харесаха абсолютно всички, ще ви напиша за тези, които ми харесаха най-много.

„Saint“ от Колийн Хувър

Разказът на Колийн Хувър е последен в сборника, но ще си призная, че прелистих след няколко прочетени разказа направо до нейния, защото нямах търпение да видя какво е сътворила този път. „Saint“ определено не е с типичния любовен сюжет, по-скоро е леко побъркан разказ, с лека мистерия, трилър и романтика.

Разказва се за писателка, която се усамотява за няколко седмици в отдалечена хижа, всеки път, когато пише нова книга, за да си събере мислите. Този път обаче сюжетът, който е избрала за книгата я затруднява, защото се разказва за любовен триъгълник, а тя самата никога не е била в такъв. Но след няколко дни, сякащ Господ е чул оплакванията ѝ, сюжетът от книгата ѝ се превръща в нейно ежедневие. Няма да ви изадавам повече за разказа, защото си заслужава да се прочете с всичките му обрати. Наистина е доста интересен и смахнат.

2. „A Meet Cute and Other Natural Disasters“ от Ема Скот

Този разказ е първият от сборника и ми хареса много, защото се разказва за хора, които се опитват да намерят собственото си аз в забързаното ежедневие, в което живеем. Разказ изпълнен с романтика, приключения, съпричастност и много страст.

3. „Set Fire to the Sky“ от А.Л. Джаксън

Интересна любовна история, разказваща за пожарникар, който спасява една жена от пожар, както и нейното кученце, а след това малко по малко се заражда и любов между тях, но също така има и някои по-тъмни тайни от миналото на жената, които правят разказа по-различен.

Това са трите разказа, които ми харесаха най-много. Главно си поръчах книгата, защото е организирана почти изцяло от Колийн Хувър и исках да видя какво е измислила и този път. Честно казано очаквах малко повече от сборника с това първо мрачно изречение, с което всички е трябвало да започнат разказите си. Очаквах повече трилър и мистерия, но повечето разкази са прекалено сладникави за мен и не ми харесаха. Имаше и два фентъзи разказа, които обаче не ми харесаха, защото световете им не бяха изградени добре и ми бяха доста скучни. Но пък имаше и някои доста завлядяващи любовни истории. „One More Step“ като цяло е най-подходящ за феновете на романтичните четива, защото те преобладават.

Exit mobile version