Без категория

Какво прочетох през месец август:

Книголюбители, само за мен ли лятото не е толкова ползотворно? Топлината наистина не допринася за прочитането на повече книги, поне при мен. В средата на август започнах четири книги накуп, но не успях да довърша нито една от тях, тъй като не мога да се фокусирам достатъчно. А вие имали ли сте такива моменти? Нямам търпение да дойде прекрасната есен… А сега нека ви разкажа накратко за книгите, които всъщност успях да прочета. Както винаги започваме с тази, която най-малко ми харесва и завършваме с любимата за месеца.

1. „Ако има кръв“ от Стивън Кинг

Rating: 3 out of 5.

За съжаление, не успях да публикувам ревюто за тази книга, защото по това време бях на море, но обещавам, че скоро ще го кача. Като цяло не съм впечатлена особено от сборника, имаше си своите добри моменти, но определено разказите на Стивън Кинг не са моят тип четиво. Но пък ми хареса да изляза от комфортната ми зона на четене.

2. „Кутията на Гуенди“ от Стивън Кинг

Rating: 4 out of 5.

Много ми хареса идеята на книгата и определено хваща вниманието на читателя. Както обикновено, Кинг е разказал една изцяло брилянтна идея, която те потапя в този далечен и фантастичен свят.

Ревюто на книгата можете да прочетете ТУК

3. „Добри Съпруги“ от Луиза Мей Олкът

Rating: 4 out of 5.

Много ви хареса продължението на интересната история на семейство Марч. Във втората книга малките момичета са вече пораснали и авторката разказва за съвсем друг начин на живот. Живот на жени, които преследват мечтите си за любов, семейство и кариера.

Ревюто на книгата можете да прочетете ТУК

4. „Звън (Дъгата на косата 3)“ от Нийл Шустърман

Rating: 5 out of 5.

СПОЙЛЕРИ! Това е трета част от поредица, ако не сте чели първите две книги,  не четете надолу!

Можете да прочетете ревютата на първите две части на посочените линкове:

1. „Косачи“

2. „Бурята“

„Звън“ е един идеален завършек на поредицата. В тази трета част авторът дава на читателите много отговори на въпросите, зададени в първите две книги, като въпроса за резервния спасителен план на първите Косачи. Също така авторът въвежда нови герои в тази част и разказва паралелно историите на Цитра, Роуан, Косач Фарадей, Звън и Косач Годар. А краят на книгата е наистина брилянтен.

Ревюто на книгата можете да прочетете ТУК

А книгите които започнах, но не успях да довърша са: „Когато Януари срещна Август“, „Последната миграция“, „The Midnight Library“ и най-новата книга от Колийн Хувър „Heart Bones“. Много скоро ще кача и ревютата им.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s