Site icon — Reader Wizard —

Очаквани екранизации на книги през 2021

Книголюбители, не знам за вас, но аз обожавам да гледам сериали и филми основани на книги. В тази публикация събрах някои от предстоящите заглавия, които ще получат своята екранизация през 2021 година.

1. A Discovery of Witches – сезон 2

„Аз, Вещицата“ е британски фентъзи телевизионен сериал, базиран на трилогията „All Souls“ от Дебора Харкнес, кръстен на първата книга в трилогията. Очаква се да излезе през януари 2021 година. По-долу оставям линкове към трейлърите, както и линкове за книгите.

Трейлър на сезон 1

Трейлър на сезон 2

Можете да закупите книгите на следните линкове:

1. „Аз, вещицата“ от Дебора Харкнес

2. „Нощна сянка“ от Дебора Харкнес

3. „Книгата на живота“ от Дебора Харкнес

2. To  All the Boys 3/ Always and Forever, Lara Jean

„До всички момчета, които съм обичала преди/ С обич, завинаги, Лара Джийн“ е американски романтичен филм. Филмът е въз основа на третия роман от поредицата на Джени Хан – „С обич, завинаги, Лара Джийн“. Очаква се да излезе през февруари 2021 година. Трейлърът за последната част все още не е излязъл, но ви оставям линкове към миналите два филма, ако не сте ги гледали и линкове за книгите.

Трейлър на част 1

Трейлър на част 2

Можете да закупите книгите на следните линкове:

1. „До всички момчета, които съм обичала“ от Джени Хан

2.“P.S. Все още те обичам“ от Джени Хан

3. „С обич, завинаги, Лара Джийн“ от Джени Хан

3. „The Nightingale“

Филмът ще е основан на книгата от Кристин Хана – „Славея“, която разказва историята на две сестри по време на Втората световна война и тяхната борба за оцеляване и устояване на германската окупация на Франция. Очаква се да излезе през декември 2021 година. Все още няма трейлър към филма, но оставям линк към книгата, ако искате да я прочетете.

„Славея“ от Кристин Хана

4. „Last Letter from Your Lover“

Филмът ще е въз основа на романа от Джоджо Мойс – „Последното писмо от любимия“, който преплита историите на Ели Хоуърт и Дженифър Стърлинг. Все още се очаква дата на излизане, но е потвърдено, че ще е през 2021 година. За този момент няма излязъл трейлър на филма, но пък ви оставям линк към книгата, ако искате да си я закупите.

„Последното писмо от любимия“ от Джоджо Мойс

5. „The Witcher“- сезон 2

Сериалът е основан на поредицата от фентъзи книги на Андрей Сапковски. Вторият сезон се очаква да излезе в началото на 2021 година. Трейлърът за втория сезон все още не е излязъл, но ви оставям линк към миналия сезон, ако не сте го гледали и линкове за книгите.

Трейлър на сезон 1

Можете да закупите книгите на следните линкове:

1. „Вещерът: Последното желание“ от Анджей Сапковски

2. „Вещерът: Меч на съдбата“ от Анджей Сапковски

3. „Вещерът: Кръвта на елфите“ от Анджей Сапковски

4. „Вещерът: Време на презрение“ от Анджей Сапковски

5. „Вещерът: Огнено кръщение“ от Анджей Сапковски

6. „Вещерът: Кулата на лястовицата“ от Анджей Сапковски

7. „Вещерът: Господарката на езерото“ от Анджей Сапковски

6. „You“- сезон 3

„Ти“ е сериал базиран на романите на Каролайн Кепнес от 2014 г., който проследява историята на Джо Голдбърг и неговите мании и обсебвания. Третият сезон се очаква да излезе през 2021 година. На този сериал също още не е излязъл трейлър за новия сезон, но пък съм прикачила трейлърите на първите два сезона, както и линк откъде можете да си закупите първата книга.

Трейлър на сезон 1

Трейлър на сезон 2

Можете да си закупите книгата на следния линк:

„Ти“ от Каролайн Кепнес

7. „Nine Perfect Strangers“

„Nine Perfect Strangers“ се очаква да бъде минисериал базиран на книгата от Лиан Мориарти. Историята разказва за девет души, които се събират на отдалечен курорт. Те са там по различни причини – било то отслабнат, да медитират или да намерят себе си, но всъщност не знаят колко много предизвикателства ги очакват. Книгата не е преведена на български и все още няма трейлър на сериала.

8. „Where the Crawdads Sing“

„Където пеят раците“ от Дилия Оуенс в момента се снима и се очаква да бъде игрален филм, който най-вероятно ще излезе през идната година. Историята разказва за едно самотно момиче, изоставено от всички и оставено да се оправя съвсем само от много ранна възраст, а на фона на всичко това се случва и инцидент в града. Все още няма трейлър на филма, но пък ви оставям линкове откъде можете да закупите книгата, а също така и линк към ревюто ми за романа.

„Където пеят раците“ от Дилия Оуенс

Ревю на „Където пеят раците“ от Дилия Оуенс

Exit mobile version