The Festive Christmas Book Tag

на

Привет, букохолици!

Отново още един забавен коледен таг, в който можете да се включите и вие и да тагнете още книжни приятели. 🙂

1. Книжно семейство, с което бихте искали да прекарате коледната вечеря.

Може би със семейство Уизли. За мен най-коледното нещо, което можеш да правиш през коледните празници е да четеш Хари Потър или да гледаш Хари Потър. Така че, ако можех да избирам с кое семейство бих могла да прекарам Коледа, със сигурност ще са семейство Уизли, защото са много цветущи и интересни герои и са едно наистина сплотено и прекрасно семейство.

2. Книжен предмет, който бихте искали да получите като подарък за Коледа.

Хммм… интересен въпрос, не бих отказала една нова библиотека. 😀 За жалост никога нямам достатъчно място за всички книги…

3. Кой литературен герой смятате, че би бил перфектен коледен елф?

Наистина не се сещам за по-подходящи елфчета от Фред и Джордж отново от порецицата „Хари Потър“. Двамата са такава магична комбина, която постоянно измисля някакви нови начини за забавление.

4. Свържете книга с перфектната коледна песен.

Ухх, трудно… „Коледа в Силвър Фолс“ с Äll I Want for Christmas is You.

5. Книга или литературен герой, от която/ който сте разочаровани и трябва да бъдат включени в списъка с непослушни?

Хайде да бъде направо цяла книга, ще сложа тук „Мизъри“ от Стивън Кинг, тъй като очаквах доста повече от нея.

6. Книга или литературен герой, която/ който заслужава повече любов и признателност и трябва да бъдат включени в списъка за добри и послушни?

Тук мисля да поставя моят любимец Бенямин от „Бьорнстад“, който е любимият ми герой от прочетените книги през 2020 година.

7. Червено, златно, зелено: книжна корица, която носи перфектното коледно усещане?

Всички коледни книги са с красиви корици, които дават една определена топлина и уют, но тук ще сложа „Перфектният подарък“ от Карън Суон, тъй като в момена чета нея.

8. Книга или поредица, която обичате толкова много, че бихте искали всеки да намери под елхата, за да я прочетат и заобичат също

„Бьорнстад’ и „Ние срещу всички“, защото носят страшно много емоции и поуки, но също така и пренасят читателите в мразовитата и красива Швеция, което е подходящо сега за празниците.

Leave a Reply