„Коледа в Силвър Фолс“ от Джени Хейл

на

Rating: 5 out of 5.
  • заглавие: „Коледа в Силвър Фолс/ Christmas at Silver Falls
  • автор: Джени Хейл
  • превод от: Хубавена Димитрова
  • оформление на корица: Тодор Пунгеров
  • страници: 280
  • жанр: романтична
  • издателство: „Хермес“
  • издадена през: 2020
  • оценка: 5/5
  • прочетена на: 13.12.2020

Скарлет Бейли и семейството й винаги са празнували коледните празници в „Белите дъбове“ – стария хотел, ухаещ на шоколад и канела. Но сега той е заплашен от бързо изникващите модерни комплекси в курортното градче. И това може да е последната Коледа, която семейство Бейли ще прекара тук.

Скарлет е решена да направи и невъзможното, за да спаси хотела. Затова между традиционното печене на сладки и украсяването на елхата се среща със строителния предприемач Чарлс Брайънт. Между импулсивната Скарлет и сдържания Чарлс прехвърчат искри, но двамата имат коренно различна представа за бъдещето на хотела.

Скарлет е решена да направи и невъзможното, за да спаси хотела. Затова между традиционното печене на сладки и украсяването на елхата се среща със строителния предприемач Чарлс Брайънт. Между импулсивната Скарлет и сдържания Чарлс прехвърчат искри, но двамата имат коренно различна представа за бъдещето на хотела.

Привет, четящи!

След толкова много прочетени коледни книги от Джени Хейл, съм сигурна в едно и това е, че авторката никога не разочарова с празничните си книги. Още от първата страница зарежда читателите с коледен дух и ги обвива в топлина и уют.

„Коледа в Силвър Фолс“ не е толкова романтична, колкото семейна книга. Главната героиня Скарлет всячески опитва да спаси хотела на баба и дядо ѝ, който вече няма толкова гости, колкото преди, а баба ѝ вече не успява да поддържа хотела сама, откакто дядо ѝ умира.

Така семейството решава да се събере заедно за последна Коледа в стария хотел ‘Белите дъбове“ и след празниците да кажат на бабата, че е време да се сбогува с хотела си. Скарлет обаче не е готова да се раздели със семейния им хотел, в който е прекарала всичките си ваканции и празници, хотел пълен със спомените за баба и дядо ѝ, за детството ѝ, както и за цялото ѝ семейство. Затова, когато чува, че в Силвър Фолс е пристигнал богат предприемач, който държи верига от хотели, Скарлет решава, че това е най-добрият вариант, който имат за продаването на хотела.

По тази причина тя се запознава с Чарли, който обаче изобщо не е това, което тя очаква. Той е дистанциран, млад мъж с много труден характер, който не допуска никого до себе си. Чарли има тъмно и тъжно минало, което сякаш привлича Скарлет още повече към него и скоро тя усеща как целта ѝ малко по малко се променя. Вече копнее само да опознае този загадъчен мъж и най-вече да му помогне.

Както казах, романтиката в този роман на Джени Хейл не е на първо място, а семейните взаимоотношения. Точно това ме заинтригува най-много в тази книга. Чувствата, които носи – топлина, уют, подкрепа, коледен дух…. Това е книга, която стопля сърцата на читателите с всичките бабини лакомства, с малките семейни спорове и най-вече с цялото семейство събрано околко коледнага елха, събрани заедно не заради суетата от подаръците, а от обичта към семейството. „Коледа в Силвър Фолс“ е идеалната книга за коледните празници, защото има от всичко по малко и омайва читателя с коледния си чар.

Leave a Reply