„Перфектният подарък“ от Карън Суон

на

Rating: 5 out of 5.
  • заглавие: „Перфектният подарък/ The Perfect Present
  • автор: Карън Суон
  • превод от: Надя Златкова
  • дизайнер на корицата: Фиделия Косева
  • страници: 504
  • жанр: романтична
  • издателство: „Сиела“
  • издадена през: 2020
  • оценка: 5/5
  • прочетена на: 17.12.2020

Лора Кънингам е обладана от призраците на миналото. Единственото спасение от тях е да се затвори в малкия свят на любовта на Джак, на приятелството на Фий и на умението да създава уникални златни бижута. Това е всичко, от което има нужда – това и от всички червени обувки, които може да си позволи.

До декемврийския ден, в който Робърт Блейк влиза в нейната работилница и ѝ поръчва да създаде най-красивата възможна огърлица за жената, която обича повече от живота – съпругата му Кат. Лора трябва да влезе в живота на богаташкото семейство, за да изработи седем амулета, които да разкажат живота на една невероятна жена, в която всеки неустоимо се влюбва.

И Лора не прави изключение. Колкото повече опознава Кат и хората около нея, толкова повече тя попада в магията на света на заможните, на свободните, на красивите. Една лудешка почивка в луксозна алпийска вила я кара да преосмисли какво се случва с нея, а появата на силни страсти я вади от удобната ѝ летаргия. Сърцето жадува промяна. Но тя може да дойде само на цената на прошката.

Привет, читатели!

През този декември определено съм на вълна коледни книги. Предвид потискащата ситуация в страната и изобщо света, мисля че сега е перфектният момент за нещо забавно, леко и приятно за четене, което да ни отведе в един по-пъстър свят. А „Перфектният подарък“ ни води в свят на приключения, обрати, тайни, любовни трепети, както и много душевни рани, но в същото време ни пренася и на ски във Вербие, където е просто приказно…

Главната героиня Лора живее в едно малко градче край морето заедно с приятеля си и тяхното куче и работи с най-добрата си приятелка Фий. Лора живее тих и спокоент живот, работи като бижутер като прави ръчно изработени талисмани за бижута и точно чрез работата си се запознава с Роб, който иска от нея да направи уникална огърлица с талисмани, която да разказва живота на съпругата му Кат. Талисманите обаче представляват седемте най-важни хора в живота на Кат и Роб иска от Лора да се запознае с всеки един от тях и да ги интервюира, за да направи всеки талисман уникален сам по себе си. Талисман, който да изобразява връзката между Кат и близките ѝ. Така Лора се впуска в едно ново приключение, което я води до бляскавия свят на богаташите.

За да приключи по-бързо Лора с интервютата, Роб решава, че ще е по-добре за нея да замине с тях в къщата им за гости във Вербие, където всичките приятели и близки на Кат и Роб ще се съберат, за да отпочитнат и да се повеселят. Така Лора се решава да замине заедно с тях за Швейцария и вкусва живота на богатите и там като че ли си спомня коя е всъщност. Жена, която обича приключенията и не отказва предизвикателства, жена, която учудва всички с топлия си характер и луд дух и най-впечатлен от всичко това остава Роб. По време на пътуването Лора става много близка и с Кат, която ѝ се струва самата съвършеност – красива,находчива, умна, мила, добра и лъчезарна. Но когато по – късно Лора става все по-близка с Кат, както и с Роб, тя вижда колко далеч от перфектни са и колко много тайни крият за живота си….

Най-много от всичко ми хареса уникалната идея на авторката за колието, определено е интересно това как едно бижу може да представи цял един живот. „Перфектният подарък“ е книга за обратите в живота, които ни променят коренно, за свободния дух, за приятелството и любовта, както и за превъзмогването на трагедиите в живота.. Романът е подходящ за всички, които искат да се заредят с коледно настроение и да влязат в света на богатите и да лудуват рамо до рамо с тях по ски пистите. 🙂

Leave a Reply