Любими нови автори от 2020

на

Привет, букохолици!

Едно от най-хубавите чувства свързани с четенето е да намерите нов автор, който пише като че ли точно за вас. Предполагам всички сте усещали, когато някой автор има точния стил на писане, който ви пасва перфектно и четете по-лесно книгата му и сякаш намирате сродна книжна душа. Е, тази публикация ще бъде за тези автори, защото намерих някои нови през 2020 година и определено ще продължа да следя творчеството им.

1. Карън Суон

Запознах се с творчеството на авторката съвсем наскоро с романа ѝ „Перфектният подарък“ и ми допадна това, че има детайлни обяснения на чувствата, както и на атмосферата, но не са прекалено много, за да ти дотегнат. Книгата я прочетох за нула време и наистина ме пренесе сред горите на Швейцария, както и в дъждовната, но и очарователна Англия. Вече взех още една нейна книга, а предполагам, че и след нея ще продължа докато не изчета всичко от авторката.

2. Мат Хейг

Това е човек със страхотно въображение, което надминава всякакви граници. „Среднощната библиотека“ е първата творба от автора, която неотдавна излезе и в България. Този автор ме смая най-много с въображението и с таланта, с който описва заобикалящия ни свят. Видях, че има още негови издадени книги на българския пазар и се надявам съвсем скоро да взема още някоя. 🙂

3. Сара Дж. Маас

Толкова много коментари бях слушала за тази авторка и за всичките ѝ фентъзи романи, но така и не посегнах към нейна книга, докато не излезе „Дом на пръст и кръв“. Първата част от поредицата „Лунатион“ ме впечатли много и наистина нямам търпение за втората част, а защо не и някоя друга поредица от авторката.

4. Нийл Шустърман

Тази година съвсем случайно реших да си взема първта част от поредицата му „Дъгата на косата“ и ми беше толкова интересна, че взех след това и втората и накрая и третата. Много ми беше тъжно, когато приключих с поредицата, защото авторът наистина пренася читателите в този странен свят, където хората вече са на практика безсмъртни. Със сигурност ще продължа с четенето на книги от този автор.

5. Холи Блек

През декември миналата година започнах да чета „Жестокият принц“ от поредицата „Вълшебният народ“ и в началото на 2020 приключих с поредицата, която си остана една от любимите ми фентъзи поредици. Холи Блек пише много увлекателно, на места малко по-детски, но все пак поредицата е YA. Ала дори и този по-детски изказ на мен ми харесва особено много, защото книгите ѝ звучат още по-магично написани. Много се радвам, че авторката има още доста книги, с които мога да се запозная.

Leave a Reply