„Полунощ ме води към теб“ от Том Елън

на

Rating: 4.5 out of 5.
  • заглавие: „Полунощ ме води към теб/ All About Us
  • автор: Том Елън
  • превод от: Кристина Димитрова
  • корица: Радослав Донев
  • страници: 312
  • жанр: романтична
  • издателство: „СофтПрес“
  • издадена през: 2020
  • оценка: 4,5/5
  • прочетена на: 22.12.2020

Топла история за любовта, втория шанс и изборите, които правим всеки ден. „Полунощ ме води към теб“ ни води към миналите, настоящите и бъдещи Коледи на своя герой Бен и ни кара да се вслушаме в онова тънко гласче във всеки от нас, което често ни нашепва кога решенията ни са правилни и кога грешим.

АКО МОЖЕХТЕ ДА ВЪРНЕТЕ ВРЕМЕТО НАЗАД, БИХТЕ ЛИ ИЗБРАЛИ ДРУГ ЖИВОТ?

Бен винаги е обичал декември — коледната украса, семейния обяд, празничното настроение. Но тази година всичко е различно. Връзката със съпругата му Дафне прилича на заплетен лабиринт, в който всички изходи водят към поредния скандал. Нищо чудно, че все по-често мислите му се стрелкат назад, към друг лабиринт — напълно реален. Дафне влиза в живота му по време на игра на криеница в лабиринта от храсти в студентския кампус преди петнайсет години. Открива го първа и оттогава двамата са заедно.

А ако не беше се случило така, не спира да се пита Бен. Ако тогава ме бе открила първа Алис? Въпрос без отговор. Поне до Бъдни вечер, когато странен мъж с посивяла коса и вратовръзка на елени подарява на Бен семпъл ръчен часовник. Часовникът очевидно не работи. Стрелките са замръзнали на 12 без 1. Но на следващата сутрин, когато се буди, Бен открива в огледалото 20-годишното си Аз. Календарът на стената показва, че е 5 декември 2005 г. — денят, в който за първи път целува Дафне и обръща гръб на Алис.

Сега Бен има шанса да преживее отново най-важните мигове от своя живот. Но дали този път ще открие куража да последва сърцето си?

„Полунощ ме води към теб“ е завладяваща история за любовта и загубата, за приятелството и надеждата. Вдъхновен от магията на „Коледна песен“, романът на Том Елън е топло напомняне на всеизвестната истина: животът е сбор от решенията, които вземаме. 

Привет, книжни приятели!

Празниците вече чукат на вратата, ето защо мисля, че днес е най-подходящият ден за ревюто на „Полунощ ме води към теб“. Това е една завладяваща и магична любовна история за решенията, които взимаме в живота си, до какво водят те и най-вече за това, ако имаме възможността да се върнем назад във времето, бихме ли променили нещо… И ако да, дали ще се поучим от вече направените грешки или ще ги повторим отново?

Историята започва с главния герой Бен, който не е доволен от живота си и на Бъдни вечер докато съпругата му е на работно парти, той излиза с най-добрия си приятел, за да изпият по една бира и да си отдъхне от тягостния си живот. Бен не e удоволетворен от живота си, мъж в началото на трийсетте си години, който мрази работата си, чувства, че се е провалил професионално, а също така и не е доволен от връзката си със съпругата си Дафне. Точно през тази вечер Бен седи в бара и се чуди дали животът му би бил по-различен, ако в университета не е избрал да излиза с Дафне, а с другото момиче, което е харесвал по онова време – Алис.

И точно тогава се появява един белобрад старец, който сякаш е чул налудничавите мислите на Бен, които се въртят в главата му и му подарява часовник, който е спрял на една минута преди полунощ. Така той получва шанса да преживее Коледа в настоящето, миналото и бъдещето. Дали ще промени нещо Бен? Дали ще избере този път Алис? Дали това ще промени живота му?

„Полунощ ме води към теб“ е книга, която подтиква читателите да видят, че всеки допуска грешки и че въпреки в истинския свят не можем да се върнем и да ги поправим, можем да си вземем поука от тях. Роман за магията на любовта, за съдбата и многобройните въпроси, които си задаваме за миналото.

Книга, която те кара да се замислиш за начина ти на държание към близките и за пропуснатите разговори, извинения и чувства, които хората по някой път не казват, а след това съжаляват, когато изгубят този човек и вече няма връщане назад. Точно заради това живейте за днес, правете и казвайте това, което искате, за да не съжалявате по-късно. 🙂

Ако търсите нещо повече от сладка и романтична коледна история, то „Полунощ ме води към теб“ е точно за вас, книгата е подходяща дори и за подобряване и възстановяване на любовните взимаоотношения, стига читателя да се замисли над това кое е важно. 🙂

Leave a Reply