„Малкото хотелче на име „Коледа“‘ от Колийн Райт

на

Rating: 4 out of 5.
  • заглавие: „Малкото хотелче на име „Коледа““/ The White Christmas Inn
  • автор: Колийн Райт
  • превод от: Клементина Бъчварова
  • корица: Фиделия Косева
  • страници: 312
  • жанр: романтична
  • издателство: „Сиела“
  • издадена през: 2019
  • оценка: 4/5
  • прочетена на: 27.12.2020

Снежна буря довява на прага на малък семеен хотел група случайно закъсали на пътя хора. Дали романтичният уют под преспите на Ню Ингланд няма да стопли сърцата точно навреме за Коледа?

Малко хотелче, далеч от света, изглежда като перфектното място за прекарване на празниците. Моли има нужда от тишина и спокойствие, за да завърши новата си книга, защото от месеци страда от писателски блокаж. Появяването на Маркъс обаче – красив вдовец с две малки дъщери – може би е точно каквото трябва за ново вдъхновение.

Хана се надява на зимна сватба като от приказките, но годеникът ? внезапно разваля годежа два дни преди събитието. В търсене на утеха и закрила Хана се сблъсква с приятеля си от детство Люк, който е пристигнал в хотела точно преди снежната буря.

Джийн и Тим се борят да свържат двата края и да успеят да поддържат хотела отворен – и охладнялата си връзка топла. Дали непредвидените проблеми от виелицата ще запалят нов огън?

С идването на коледните празници героите само трябва да си позволят да повярват отново в чудесата… и в любовта.

Здравейте, книголюбители!

Днес продължаваме с коледните четива. „Малкото хотелче на име „Коледа““ е лека и интересна книга, която зарежда с топлина и приказност. Хотелчето е сгушно между заснежените хълмове и вечнозелените гори и разказва множество човешки истории, които са толкова красиви и трогателни, че докосват душата на читателите по един необикновен начин.

Моята любима история беше тази на Моли – автор на детски книжки, която изпитва писателски блокаж и решава, че може би една малка вакация в планината може да ѝ помогне. Оказва се обаче, че това, което всъщност ѝ помага са две малки момичета, които за броени дни се превръщат в нейното вдъхновение.

Другата история е на Джийн и Тим, които всъщност са собствениците на хотела и се страхуват от неизбежното му затваряне след празниците, защото вече нямат достатъчно посетители. Джийн за мен е нещо като фея, която постоянно е навсякъде и сътворява всякакви вкусотии от почти никакви съставки, с които пленява сърцата на гостите си. Любовта на Джийн и Тим към хотела е точно това, което го прави специален, защото се грижат за всяко едно малко детайлче.

Следващите са Хана, родителите ѝ, най-добрата ѝ приятелка Одри и приятелят ѝ от детството Люк. Семейството на Хана е едно от първите посетили хотела след отварянето му и оттогава са редовни клиенти. Точно поради тази причина Хана решава там да се състои сватбата ѝ, но плановете се променят малко преди Бъдни вечер и Хана е съкрушена. Как ще се развият нещата за милата Хана, дали ще получи щастливия си край или не, ще научите като прочетете книгата.

Много ми хареса и лекият романс, който беше загатнат между възрастната дама Айрис и един от най-сърдите гости – Джофри. Наистина е трогателно, когато хора на тази възраст намират отново сродна душа, с която се разбират перфектно. 🙂

„Малкото хотелче на име „Коледа““ е история проследяваща, както съдбите на различните хора събрани под покрива на хотела, така и историята на самия хотел – място с богата история и пълно със спомени. Книгата неусетно пренася читателите в една магическа, но също така и много реална снежна приказка. Приказка, в която група непознати хора се научават да съжителстват заедно, да отворят сърцата си, а след това завързват приятелства и споделят най-светлия празник в годината.

Leave a Reply