Reader Wizard през 2021 година

на

Здравейте, четящи другарчета!

Годината почти мина и е време за планове за следващата. Какво може да очаквате в Reader Wizard? Разбира се ще продължа да публикувам книжни ревюта, както и различни интересни книжни статии, но ще има и някои нови особености. Нека ви споделя малко повече за тях.

1. Книжни поредици

Едно от новите неща през 2021 година ще бъде четенето на две известни поредици. Отдавна се каня да почна да чета по малко от всички култови поредици, за да се докосна и аз до техните истории отвъд погледа на режисьорите, тъй като съм гледала само филмите и на двете подбрани поредици. Избраните за тази година са „Хари Потър“ и „Игрите на глада“. Не съм чела нито едната, нито другата, което си е чист грях (особено за „Хари Потър“), но както казват хората „по-добре късно, отколкото никога“. Това е едно от новите неща, които може да очаквате през 2021 година. Силно се надявам да си разпределя добре времето през годината, за да ги прочета и двете.

2. Препоръки

Тази година започнах да чета книги, които са много далеч от комфортната ми зона и затова реших, че трябва да продължа и дори да увелича броя на тези книги през 2021 година. Така реших годеникът ми да избере шест книги, които трябва да прочета. Той чете съвсем различна литература от мен, харесват му различни автори и жанрове и нямам търпение да видя как ще се стече този малък експеримент. Тези шест книги ще са разпределени през един месец и ще правя ревюта и за тях.

3. Препоръки от вас

През определено време ще пускам анкети, в които вие самите ще гласувате измежду няколко книги и тази, която събере най-много гласове ще бъде добавена към списъка ми за четене. Споменатите анкети ще са най-вероятно три, които ще разпределя равномерно из годината, така че ще имате възможността да ми препоръчате цели три книги, които искате да прочета и да им направя ревюта. Надявам се да ми помогнете и да гласувате, когато пусна анкетите, защото искам да чуя и вие какво искате да виждате в блога. 🙂

4. Класическа литература

Мисля, че всеки трябва да мине през класическите произведения в литературата и ако трябва да съм честна, аз самата не съм чела много от тях. Всяка година си правя планове да чета някоя книга от класическата литература, но в следващия момент излиза някоя нова, лъскава книжка, на която не устоявам и си я взимам нея вместо класиката. Заради това реших тази година задължително да прочета шест класически романа. Те ще бъдат разпределени в остващите шест месеца извън препоръките на приятеля ми. Така че през месец ще можете да четете ревюто за някое класическо произведение.

5. Нов вид публикации

Тъй като съм намислила основата на четене за 2021 година почти за всеки месец, с изключение на новите книги, които постепенно ще избирам през годината, реших да пиша нова публикация в началото на всеки месец. Тази публикация ще е нещо от типа на „Какво ще чета през този месец“ и в нея ще може да прочетете какви са книжните ми планове за дадения месец и какво може да очаквате.

Това са моите скромни планове за следващата година, ако имате някакви други идеи, които искате да видите в блога, не се колебайте, а оставете коментар. 🙂

Leave a Reply