Подобни книги на поредицата „Вълшебният народ“ от Холи Блек

на

Здравейте, читатели!

Ако сте харесали трите части от поредицата „Вълшебният народ“ от Холи Блек, то и тези следващи предложения най-вероятно ще ви харесат. Книги, които са основно фентъзи, но имат и щипка романс, както и приключение.

1. „Бунтът на кралицата“ и „Триумфът на кралицата“ от Ребека Рос

Двете книги проследяват историята на Бриена, която има много оплетено и сложно потекло, което малко по малко се разкрива и поставя Бриена в една много опасна ситуация. Изправена пред много трудности, Бриена трябва да избере много бързо страна във войната. В романите също така има и романтична нишка, която е много приятно вмъкната, но определено не е на преден план.

Ревю за „Бунтът на кралицата“ от Ребека Рос

Ревю за „Триумфът на кралицата“ от Ребека Рос

2. Поредицата „Хрониките от Девабад“ от С.А.Чакраборти

Две книги от поредицата вече излязоха на българския пазар, а тази година се очаква да излезе и третата част „Империя от злато“. Тази поредица е изпълнена с много вълшебни същества, които живеят заедно в едно царство, но не се харесват и са на ръба на война. Тук също има и романтична част, която е малко повече на преден план, но като цяло поредицата е динамична, изпълнена с различни вълнуващи прикючения и цял един нов фентъзи свят.

Ревю за „Град от месинг“ от С.А.Чакраборти

3. Поредицата „Лунатион“ от Сара Дж. Маас

За момента на български е излязла само първата част „Дом на пръст и кръв“, която е супер вълнуваща и интересна. Отново имаме нов вълшебен свят с ангели, феи, шифтъри и какви ли още не създания, които живеят в града Лунатион, където е и главната героиня Брайс. След огромна загуба Брайс е принудена да тръгне по следите на един демон заедно с помощта на красивия паднал ангел Хънт. Тук като че ли са наравно фентъзи нишката с романтичната. И от двете има по много и книгата наистина е интересна, нямам търпение за втората част.

Ревю за „Дом на пръст и кръв (Лунатион)“ от Сара Дж. Маас

4. Поредицата „Змия и гълъб“ от Шелби Махурин

Тази поредица е една идея малко по-тийнейджърска, но пък отново имаме вълшебен свят с вещици, както и ловци на вещици. Отново вълнуваща история, която свързва чрез любов смъртни врагове. Отново имаме битки и обрати, магия и любов. Скоро се очаква да излезе и втората част от поредицата.

Ревю за „Змия и Гълъб“ от Шелби Махурин

Влюбих се във фентъзи жанра с поредицата „Вълшебният народ“ и след това постоянно си търсех нещо подобно за четене, защото е точно това, което ми хваща вниманието на 100%. Ако и вас ви е спечатлила поредицата за Джуд, то тогава пробвайте и някоя от горепосочените книги, най-вероятно ще ви допаднат.

Leave a Reply