Книги за Деня на жената

на

Привет, книгомани!

Аз не съм голям привърженик на празника, но мисля, че не трябва да пропускаме нито един повод да зарадваме близките си и най-вече майките си на 8 март. В тази публикация събрах някои от най-подходящите книги за подарък за майка, баба, любима жена, както и за подрастващите млади дами, които също вече могат да празнуват Деня на жената.

Подходящи книги за майка:

Тук ви подготвих няколко избора. „Мама“ е прочувствена и илюстрирана книга, която може да подарите на майка си, а също така може да бъде подарък и от майката към детето ѝ.

„Изхвърлени в Америка“ от Джанин Къминс я избрах, защото разказва за силната връзка между дете и майка и за това колко огромна е майчината любов. История за това, че за една майка няма граници, през които не би преминала за живота на детето си.

„Тревожни хора“ от Фредрик Бакман също е много подходяща, защото разказва отново до какви далечини е готова да стигне една жена, за да е заедно с децата си. Както и за много други интересни истории, които докосват душата.

„Премълчани истини“ от Колийн Хувър пък е книга за майка и дъщеря, които изобщо не са в добри отношения и просто не знаят как да прекрачат пропастта, която е настанала между тях. Книга разказваща отново за безкрайната семейна любов и за това как семейната обич може да пребори всичко.

Подходящи книги за баба:

Много време мислих за поне още една подходяща книга, която може да се подари на една любяща баба, но просто няма смисъл от друга.

„Баба праща поздрави и се извинява“ от Фредрик Бакман е най-подходящия начин да кажете „Обичам те“ на вашата баба. Истинска, силна и трогателна, тази история ще остави голям спомен в сърцата на бабите ви.

Подходящи книги за млади момичета:

И двете книги са подходящи за подрастващи момичета. „Град на име Съвършенство“ от Хелена Дъган е поредица от три книги и е една идея малко по-детска, а пък „Откакто те няма“ от Морган Матсън е малко по-тийнейджърска. Все пак мисля, че и двете са много подходящи за любознателни и четящи млади момичета.

Подходящи книги за любимата ви:

„Аз преди теб“ от Джоджо Мойс в последните години се приема все повече като една от най-добрите романтични книги за последното деситилетие. Ако половинката ви не я е чела все още, не се колебайте много, а я вземете, а защо не и следващите две части от поредицата. 🙂

„Полунощ ме води към теб“ от Том Елън е сравнително по-нова книга и разказва за любовта от пръв поглед и за миналото, за решенията и за това до какво води всяко едно от тях. Роман, който припомня на читателя какво наистина е любовта.

„Просто любов“ от Джесика Парк е по-подходяща за по-млада жена. Романът е много свеж, любовната история е супер мила и нежна, но романът засяга и още една по-голяма и трогателна тема, която го прави наистина изключителен.

Това са моите предложения за предстоящия празник. Всяка една от изброените книги си заслужава и няма да сбъркате, която и да вземете. Тази година подарете книга, вместо цвете. 🙂

Leave a Reply