„Фатална изповед“ от Кери Бийвъс

на

Rating: 5 out of 5.
  • заглавие: „Фатална изповед/ Dying To Tell“
  • автор: Кери Бийвъс
  • превод от: Надя Баева
  • дизайн на корицата: Живко Петров
  • страници: 416
  • жанр: трилър/ мистерия/ романтична
  • издателство: „Сиела“
  • издадена през: 2021
  • оценка: 5/5
  • прочетена на: 29.03.2021

Докъде бихте стигнали, за да запазите една тайна?

Стъписващ психологически трилър с романтичен привкус на Кери Бийвъс, който ще подлуди феновете на Клеър Макинтош, Кара Хънтър и на Паула Хоукинс

Лайла Андерсън е единствената оцеляла при ужасна автомобилна катастрофа и когато е изписана от болницата, вярва, че е на път към пълно възстановяване. Спомените й за случката са мъгляви, но поредица от тревожни инциденти поражда у нея страх за сигурността й.

Дали това е просто чувството за вина на оцелелия… или се случва нещо по-зловещо?

Джак Фоули е гневен и в шок от смъртта на сестра си, когато за пръв път се среща с Лайла и я обвинява за гибелта й. Лайла му дава медальон, за който предполага, че е принадлежал на покойната Стефани, но вместо да предостави отговори, странната вещ повдига редица нови въпроси.

Лайла и Джак се обединяват в стремежа си да узнаят какво се е случило в действителност във вечерта на катастрофата и с течение на времето осъзнават, че някой неотклонно ги наблюдава. Някой, който ще загуби всичко, ако истината излезе наяве, някой, който е готов да стори немислимото, за да заличи следите…

Дали това е просто чувството за вина на оцелелия или се случва нещо по-зловещо?

Здравейте, слънчеви хора!

„Фатална изповед“ е може би един от най-добрите трилъри, които съм чела напоследък. Действието е супер динамично и те държи на пръсти през цялото време. Роман, който е събрал в себе си трилър, мистерия и дори лека романтика, която според мен прави книгата дори и по-интересна.

Всичко започва в една съдбоносна нощ, когато два автомобила се сблъскват на мост и падат във водата. От тримата човека в колите, само Лайла Андерсън оживява. Събужда се в болницата малко по-късно с лека амнезия, която ѝ пречи да си възвърне спомените от дадената вечер. Спомня си само, че е излязла на сляпа среща с някакъв мъж, с когото не са се харесали и са пътували обратно към дома ѝ. Малко след това тя рабира, че в другия автомобил е било седемнайсетгодишно момиче, което е починало още при злополуката.

Лайла излиза от болницата, но чувства вина затова, че е останала жива, а едно по-младо момиче е загинало. Така решава да отиде на погребението, за да изкаже съболезнованията на семейството ѝ. И оттам започва всичко…

Лайла се запознава с Джак, който е полубрат на Стефани. Първоначално е доста лошо настроен към нея, но малко по малко отношенията им се стоплят, тъй като ги свързва мистерията от дадената нощ. На пръв поглед изглежда като поредната катастрофа, но след това разбират, че Стефани е бягала от нещо и че е имала проблеми още преди въпросната нощ и тръгват по следите, които са оставени.

Междувременно Лайла Андерсън преживява още много ужасяващи случки. Първо някой я следи, след това се опитват да я убият и то не веднъж. Главната героиня е като котка с девет живота, защото някой определено ѝ има зъб и се опитва да я убие поне пет пъти.

Романът е изпълнен с обрати, а авторката ни предоставя едва част от истината в началото. С напредване на книгата пуска по някоя и друга троха от цялата мистерия, която да си призная честно не разгдах още от началото. Първо си бях набелязала един от героите за евентуалния виновник, но всъщност се оказа съвсем различен. Краят на трилъра също е доста приличен, бих предпочела малко по-кървав и жесток финал, но и този ми хареса.

Ако харесвате трилъри с примеси на любов, то „Фатална изповед“ ще ви бъде доста интересен. Доста свеж роман, който на повърхността изглежда малко предсказуем и лек, но всъщност е доста оплетен и си заслужава да е прочете. Също така има доста съспенс, който ме държа на нокти на моменти.

Leave a Reply