„Любов и маслини“ от Джена Еванс Уелч

на

Rating: 5 out of 5.
  • заглавие: „Любов и маслини/ Love & Olives“
  • автор: Джена Еванс Уелч
  • превод от: Боряна Даракчиева
  • дизайн на корицата: Кремена Петрова
  • страници: 400
  • жанр: романтична
  • издателство: „Ибис“
  • издадена през: 2021
  • оценка: 5/5
  • прочетена на: 18.04.2021

Санторини е вълшебен остров. Каквото и да търсиш, щe го откриеш там.

Седемнайсетгодишната Лив Варанакис очаква с нетърпение лятото и вече има планове за него, когато неочаквано получава картичка от баща си, когото не е виждала от девет години. Той я кани да му гостува в Санторини, за да му помогне с негов проект. Въпреки нежеланието си, тя заминава за Гърция и когато пристига на острова, отношенията помежду им са точно толкова неловки, колкото е очаквала.

Но с помощта на Тео – чаровния асистент на баща ѝ, Лив е омагьосана от всичко, което Санторини предлага – красивите залези, тюркоазената вода, облените в слънце селца и вкусната храна. А мистериозният проект е свързан с изгубения остров Атлантида.

И докато търси отговори на загадката за отдавна потъналото царство, Лив ще открие важ­ни истини за себе си и баща си.

Привет, слънчеви хора!

Мисля че е крайно време да настъпи постоянното топло и слънчево време. Въпреки че съм голям любител на дъждовната пролет, романът „Любов и маслини“ ме кара да мечтая за горещите летни дни, за уханието на морето и свободата на лятото.

Джена Еванс Уелч още веднъж е успяла да разкаже за съкровената връзка между баща и дъщеря. Тук обаче освен любов присъства и приключение, защото авторката ни води на едно истинско археологическо проучване.

Главната роля се пада на младата Олив, която е наполовина американка и наполовина гъркиня. Баща ѝ ги оставя, когато е още малка и остава сама с майка си. Двете минават през много трудности и през цялото това време Олив се чуди защо не са били достатъчни за баща ѝ, за да остане. Това кара Олив да се промени изцяло и да се превърне в Лив. Нейното ново аз, което показва на света.

Откакто баща ѝ си отива, Лив получава само картички от него. Докато един ден получава картичката с покана. Покана, която е особено трудна и неподходяща, защото Олив вече има нов живот, в който не споменава шантавия си баща. Но любовта и любопитството, което споделя с баща си към легендата за Атландтида я убеждава да приеме поканата.

„Любов и маслини“ ни води на пътешествие на китния остров Санторини, където живее бащата на Олив – Никос.

Там авторката ни разхожда макар и само мислено, сред малките улички, белите къщи и красивите църкви. Всичко изпъстрено с цветовете на морето и маслиновите дръвчета.

Наистина ми беше много интересно да науча толкова много подробности за Атлантида. А най-много ми хареса, че книгата ме накара да изживея не само историята на Олив, но и да си припомня и преживея отново спомените си от любимо пътуване в Гърция.

„Любов и маслини“ е всичко в едно. Читателите могат да намерят сладка и невинна любов, семейна драма и обич, а също и приключение. Защото Джена Еванс Уелч ни потапя в гръцката митология. В легендите за потъналия остров Атлантида, както и в семейната история на Олив и Никос.

Препоръчвам романа горещо, защото ще ви зарази с топло и усмихнато настроение и с много приключение!

Leave a Reply