6 любими книги от първата половина на 2021г.

на

Привет, читатели!

Така неусетно измина почти половината от годината. Но ето, че е факт и затова реших да направя един малък обзор за последните 5 месеца. Прочетох 25 книги и сега ще ви разкажа за любимите ми шест от тях. Не всички са издадени през 2021, но пък все още са вълнуващи и актуални.

1. „Мексиканска готика“ от Силвия Морено-Гарсия

„Мексиканска готика“ от Силвия Морено – Гарсия е книгата, която ме изненада най-много през първата половина на 2021 година, определено надхвърли очакванията ми.

През цялото време ме държеше на тръни и дори ме изплаши „лекичко“ няколко пъти. Със сигурност е едно от съкровищата за тази година.

2. „Докато Париж спеше“ от Рут Дрюар

Това, което ме подтикна да си взема „Докато Париж спеше“ от Рут Дрюар беше корицата ѝ. Толкова красива и приканваща. А още по-хубавото след това беше, че повествованието не отстъпи по качество от корицата.

Романът беше вълнуващ и трогателен и много личен.

3. „Ключът на Сара“ от Татяна дьо Роне

„Ключът на Сара“ от Татяна дьо Роне е книгата, която отдавна отлагах и все не намирах време за нея. Много се радвам, че най-после я прочетох, защото този роман е наистина стойностен.

Роман, който ни напомня за жертвите на Втората световна война. Напомня ни, че не бива да ги забравяме, а да се сещаме за тях и да ги пазим в паметта си.

4. „Брит-Мари беше тук“ от Фредрик Бакман

Фредрик Бакман е любимият ми автор и няма нито една книга от творчеството му, която да не съм чела или пък да не ми е харела. Но „Брит-Мари беше тук“ определено е по-специална. Много ми допадна, защото Бакман отново е примесил хумора с тъгата и истината за живота.

5. „Причините да останеш жив“ от Мат Хейг

В началото на годината разбрах за „Причините да останеш жив“ от Мат Хейг и още с прочитането на анотацията ме впечатли. Това е книга, която е главно за депресията, но честно казано помага за преосмисляне на много други неща. Като например това да бъдем по-съпричастни към другите, да не съдим моментално човека отсреща/ А също така дава и няколко много интересни и важни съвета за това как да бъдем по-щастливи и как да се абстрахираме от лошите моменти в живота.

6 „Хари Потър и Затворникът от Азкабан“ от Дж.К.Ролунг

„Хари Потър и Затворникът от Азкабан“ от Дж.К.Роулинг беше голяма изненада за мен. Както съм споменавала и преди, във филмовата поредица третата част винаги ми е била най-безинтересна и я гледах малко по задължение, за да премина към следващите. Но книгата беше съвсем различен случай. Точно тази част ми стана любима от първите четири от поредицата „Хари Потър“.

Този месец продължавам с вълшебната история с „Хари Потър и Ордентът на феникса“.

Leave a Reply