„Меденият изгрев над хълма“ от Джо Томас

на

Rating: 4 out of 5.
  • заглавие: „Меденият изгрев над хълма/ The Honey Farm on the Hill
  • автор: Джо Томас
  • превод от: Надя Златкова
  • дизайн на корицата: Фиделия Косева
  • страници: 304
  • жанр: романтична
  • издателство: „Ера“
  • издадена през: 2021
  • оценка: 4/5
  • прочетена на: 18.06.2021

Понякога трябва да погледнем назад, за да продължим напред…

По време на едно магично лято Нел се влюбва в планините на остров Крит, който променя живота ѝ завинаги.

Точно когато има нужда от ново начало, тя открива, че пчелната ферма в същото хълмисто градче, в което е била преди години се нуждае от помощ. Гърция я приветства с широко отворени обятия, слънце и аромат на мащерка, а спомените от миналото я връхлитат от всеки ъгъл. Но… времената се променят и не всичко е такова, каквото е било преди.

Нел се отдава на усърдна работа, за да вдъхне нов живот на пчелната ферма. Докато разплита миналото, тя открива че истинската любов е като критския мед – сладка и неопитомена. И си заслужава да я изчакаш…

Джо Томас работи дълги години като репортер и продуцент на BBC. Романтичните ѝ книги бързо се превръщат в бестселъри и печелят множество награди, а увлекателният ѝ стил и страхотната атмосфера, която изгражда в романите си, я правят фаворит на читателите.

Здравейте, книжни човечета!

Днес ви водя на пътешествие сред лазурните плажове и необятните гори на Крит. В това горещо време е хубаво да се разтоварваме с приятни и летни истории като „Меденият изгрев над хълма“.

Този роман разказва историята на англичанката Нел, която се връща отново на Крит след цели 18 години, за да потърси старата си любов и да преоткрие себе си.

През всичките тези години тя се връща на Крит чрез топлите си спомени за Гърция, спомня си за спокойното и китно селце, за морето и гората, за любовта и изобщо за всички сладки емоции от онова лято.

С тези мисли пристига отново на Крит, но там не я чакат същите хора и чувства. Вместо любовта на живота ѝ, там я чака начумерен, непознат мъж, който я откарва високо в планината до хората, на които трябва да помогне през лятото.

Мария и Костас произвеждат вълшебен мед или поне преди са го правили … Докато пчелите не са избягали горе в планината, където вече само там вирее вълшебната билка. Сега тази територия е управлявана от странни и опасни хора, за които не се знае почти нищо, освен че пазят въпросната билка само за себе си. Точно поради тази причина кошерите на Мария и Костас стоят празни от доста време.

Но с помощта на Нел всичко малко по малко се променя. Тя е решителна и целеустремена и иска наистина да помогне на тези хора да съживят бизнеса си и да махне натрапниците от планината. Така тръгва по пътеката от следи и постепенно разкрива цялата истина.

Междувременно опознава още повече начумереният непознат, който я взима от летището и след време се оказва, че всъщност имат доста общи неща.

„Меденият изгрев над хълма“ ме впечатли най-много с описанията си. Определено ме пренесе сред аромата на дървета, диви билки и цветя, както и сред калдъремените улички в Гърция изпълнени с уханието на красивите бугенвилии.

Джо Томас се е погрижила напълно да потопи читателя в гръцката атмосфера, с обширните описания на природата, вкусните гръцки ястия, от които ни потичат лигите, както и с представянето на гръцкия непоколебим дух на хората.

Книгата е перфектна за горещите дни, независимо дали се печете на плажа близо до морето или сте на дивана вкъщи със студена напитка в ръка. „Меденият изгрев над хълма“ определено ще ви донесе много топли и хубави емоции.

Leave a Reply