Site icon — Reader Wizard —

„Миракъл Крийк“ от Анджи Ким

Rating: 5 out of 5.

На какво е способен човек, за да защити семейството си? Да пази тайните им? Да игнорира лъжите им?

В малко градче в щата Вирджиния група хора са свързани, защото са част от специална лечебна програма, която се осъществява в камера за терапия с хипербарна оксигенация. Смята се, че този вид лечение е благоприятен за различни състояния от стерилитет до аутизъм. Но когато стаята експлодира, а двама души умират, става ясно, че не става дума за инцидент.

Картите се разкриват една по една и историята се разлиства през гледната точка на всеки от героите. Някои от тях пазят тайни, други лъжат, а трети правят и двете. Кой е виновникът за трагедията?

„Миракъл Крийк“ е заплетена история, в основата на която на пръв поглед стои престъпление. Но по-задълбоченото вглеждане отвежда читателя в разтърсваща история за майчинството, семейната любов, саможертвата и цената на щастието.

Привет, книгомани!

Днес ще ви разкажа за една наистина вълнуваща и интересна книга, а именно „Миракъл Крийк“. Анджи Ким е комбинирала много различни елементи в този роман и точно това го прави толкова уникален. Има мистерия, семейна обич, интриги, лъжи, приемане на много трудни моменти, както и раздяла с любими хора.

Всичко започва с лечението с камера за терапия с хипербарна оксигенация. Главните заподозрени и потърпевши са на късното си лечение вечерта, когато кислородът в камерата се запалва и умират двама човека и още няколко са тежко ранени. Повечето от пациентите са деца с различни заболявания като аутизъм и церебрална парализа. Деца, които хората пренебрегват и ги „отписват“ още щом разберат за диагнозите им. Единствено майките им се борят до последен дъх да им предоставят възможно най-добрата възможност за лечение, за да се подобрят и да водят по-нормален живот.

Един от загиналите е малкият Хенри, който е с аутизъм. Той е едно от децата с най-голям напредък. След пожара обаче, майка му Елизабет е главната заподозряна за пожара на камерата. Тя е изправена през реален кошмар – синът ѝ е мъртъв, а на всичкото отгоре и всички дотогавашни познати и приятели я обвиняват, че е убила собственото си дете, защото ѝ е омръзнало да се занимава с дете със специални нужди. Всички доказателста сочат към Елизабет, но дали само тя трябва да е изправена пред решението на съда…?

С напредването на делото, започват да се разкриват още много различни тайни и доказателства, които много от главните действащи лица са крили, за да предпазят себе си или някой друг. Но толкова за сюжета, все пак е мистерия, няма да ви издавам всичко. 😀

Мистерията в „Миракъл Крийк“ е многоо вълнуваща, но не тя е главната тук. Важни са нишките и връзките между всички хора, сърцераздирателните им истории и трудните моменти, през които преминават. Анджи Ким много добре е описала ужасно тежкият живот на всички онези майки, които ежедневно се борят за децата си, независимо дали са със специални нужди или не. Разказва за саможертвите, които правим в името на близките си хора, както и за трудните избори, които понякога трябва да взимаме.

„Миракъл Крийк“ е книга, която вълнува, разтърсва и те кара да прелистваш лист след лист, защото мистерията в комбинация с чисто човешките взаимоотношения прави една супер интересна комбинация. Препоръчвам я на всеки, който иска да прочете нещо по-различно.

Exit mobile version