„Месец под вишневия цвят“ от Луси Дикинс

на

Rating: 4 out of 5.
  • заглавие: „Месец под вишневия цвят/ The Broken Hearts Honeymoon“
  • автор: Луси Дикинс
  • превод от: Емилия Карастойчева
  • дизайн на корицата: Фиделия Косева
  • страници: 223
  • жанр: романтична
  • издателство: „Ера“
  • издадена през: 2021
  • оценка: 4/5
  • прочетена на: 19.07.2021

Шарлот се готви за перфектната сватба и още по-перфектния меден месец. Но когато годеникът й споделя, че има съмнения за тяхното бъдеще, тя няма друг избор освен да отмени щастливото събитие.

За първи път от години Шарлот е сама и е решена да се справи – като започне с едно неповторимо пътешествие до другия край на света.

В Япония тя изкачва хълмовете на планината Фуджи, пее от сърце в караоке клубовете, бори се с маймунката, която иска да открадне слъчевите й очила и изцяло се потапя в красотата на екзотичната култура. Да преоткрие себе си се оказва по-лесно под пъстрите цветове на вишнените дръвчета…

Привет, книголюбители!

Хайде на разходка до Япония!

Тази страна е една от любимите ми и се надявам някой ден да имам щастието да я посетя, но дотогава се задоволявам и с разказите от книжните светове, един от които, „Месец под вишневия цвят“. Този роман ни отвежда право в сърцето на Япония, започвайки от сякаш безкрайните мегаполиси до малките и затънтени градчета и селца с уникалните си плажове и планини, култура и вяра.

Шарлот е млада дама, която има големи планове за бъдещето си заедно с годеника си. Очаква ги голяма сватба, преместване в Лондон и започване на мечтаната ѝ работа. В един момент, обаче всичко се обърква и Шарлот остава без сватба, без дом и без никаква идея какво иска да прави с живота си. Единственото нещо, което ѝ остава е планираният им меден месец в Япония…

И ето как Шарлот се озовава в самолета за Токио, откъдето започва едномесечното ѝ пътешествие. Тя е от онези хора, които се влияят от мнението на останалите и точно заради това Шарлот се чуди дали всичките ѝ взети решения до този момент не са били грешни, дали това, което е било планирано изобщо го е искала за бъдещето си.

Така решава, че с това пътуване ще остане сама с мислите си и ще опознае истинското си аз. Винаги се е смятала за авантюристична личност, но досега никога не ѝ се е отдавала възможността наистина да го покаже, затова Шарлот се включва в това приключение с пълни сили и посещава разнообразни и интересни местности в Япония.

Започва от Токио, който моментално я поглъща, с натоварените си булеварди и всички забързани хора, високите сгради и уличните вкусотии на всеки ъгъл, а след това обикаля храмове, плажове, чайни, японските Алпи и много други места, които прехвърлят читателите там.

За да си представите още по-добре точно кои места посещава Шарлот в Япония, направих клипчето по-долу, което включва повечето от местата в книгата. Надявам се да успеете да се пренесете в Япония, та дори и само мислено.

Video.Guru_20210720_172113951.mp4

„Месец под вишневиз цвят“ е лека за четене книга, която е подходяща за летните дни, в които просто искаме да се насладим на слънчевите лъчи и почивката.

Leave a Reply