„Заедно на слънчевия остров“ от София Каспари

на

Rating: 3 out of 5.
  • заглавие: „Заедно на слънчевия остров/ Inselgück und Sommerträume“
  • автор: София Каспари
  • превод от: Ваня Пенева
  • дизайн на корицата: Фиделия Косева
  • страници: 296
  • жанр: романтична
  • издателство: „Ера“
  • издадена през: 2021
  • оценка: 3/5
  • прочетена на: 28.07.2021

Неочаквано Сандра получава покана от най-добрата си приятелка от училище с предложение да съберат старата банда – и то не къде да е, а в луксозна вила на слънчевия хърватски остров Лошин, изпъстрен с благоуханни цветя. Има и още един повод за вълнение – там тя ще види за пръв път от години голямата си ученическа любов.

Никой от приятелите на Сандра не води успешния живот, който си е представял. Всеки крие тайни, от които се срамува. Но благодарение на времето им заедно, прекарано в изследване на едно изумително райско кътче, много тайни ще излязат наяве. А спиращата дъха красота на острова, дългите излети в гората и живописните разходки с лодка сякаш могат да разпалят огъня между Сандра и Нилс отново.

София Каспари обича да пътува и е живяла в Аржентина, Ирландия и Франция. В момента живее на село със съпруга си и двамата си малки синове.

Привет, слънчеви хора!

Днес ще ви разкажа накратко за романтичната книга „Заедно на слънчевия остров“, която ни отвежда право в сърцето на Хърватия. Една страна, която може да се похвали с красивите си и безкрайни плажове, история и красиви места.

Главната героиня Сандра е майка и вече прехвърля четиридесетте години и наскоро се е разделила със съпруга си, който си е хванал по-млада жена. Сандра се чувства изгубена, нито работата ѝ я удоволетворява, нито пък има разбирателство между нея и дъщеря ѝ. Но малко след като започва летният период, Сандра получава една неочаквана покана от далечната ѝ приятелка от училище. Тя кани цялата им ученическа групичка във вилата си в Хърватия. И точно това кара Сандра да излезе от черупката си…

Когато Сандра се събира отново с приятелите си, връзката между тях си идва веднага на място, все едно са се виждали всеки ден, но в същото време всеки един от тях води вътрешна борба, за която не споменава на останалите.

„Заедно на слънчевия остров“ разказва за пет човека, които са имали едни планове за живота си, а всъщност той ги е изненадал с други. Всеки един от тях мисли, че се е провалил, защото е разведен, бездетен или пък понеже не е уцелил кариерата си. Но книгата показва на читателите точно това – никога не трябва да се страхуваме да разкажем за провалите си, защото точно този аспект от живота ни кара да израстваме като личности.

Книгата е лека и приятна за четене. Авторката е комбинирала чисто човешки проблеми с ученическото приятелство, което е уникално, защото дори и след години всеки милее за него, в допълнение има и щипка романс. А обясненията за красивите места в Хърватия само допринасят за лятното настроение. Ако все още се чудите какво да вземете с вас на плажа, това е перфектната книга!

Leave a Reply