„The Wives“ от Тарин Фишър

на
  • заглавие: „The Wives“
  • автор: Тарин Фишър
  • страници: 256
  • жанр: трилър/ мистерия
  • издателство: „Graydon House“
  • издадена през: 2019
  • оценка: 4/5
  • прочетена на: 17.07.2021

Здравейте, книгомани!

Днес ще ви разкажа за един наистина добър и откачен трилър. „The Wives“ определено ще озадачи женската част от аудиторията…

Тарин Фишър ни въвлича в една много странна история още от самото ѝ начало. Представете си съпругът ви да има още две жени освен вас, всяка от вас има определени дни от седмицата, в които може да се вижда с него, а през останалото време не знаете какво се случва в живота му.

Главната героиня Търсдей вижда съпруга си Сет само в четвъртък, откъдето идва и името ѝ. Всеки четвъртък от седмицата тя си взима почивка от работа, облича най-секси облеклото си и готви възможно най-изисканата вечеря за Сет. А след това го чака покорно вкъщи да се прибере от къщата на другата си жена.

Търсдей е втората съпруга на Сет и разбира за любовните му „вкусове“ чак, когато вече се в влюбила в него. Според историята, която той ѝ дава тогава, миналата му съпруга е първата му любов, но е голяма кариеристка и не иска деца, а той се нуждае от тях. Затова двамата решили, че не искат да се разделят, а просто Сет да намери втора съпруга, с която да утоли другите си желания.

Не след дълго, обаче, Търсдей също не успява да го дари с деца и тогава се появява третата му поредна съпруга. Така главната героиня е въвлечена в една безкрайна дилема, от която не знае как да излезе. От любимката на мъжа си, става номер три, отдушника му за сексуално развлечение – един ден в седмицата, в който знае, че ще „полудува“.

Но целият този театър, в който Сет я кара да участва, в един момент започва да я побърква. Търсдей е лудо влюбена в съпруга си и мисълта, че той не е само нейн я изкарва от кожата ѝ.

Започва да ровичка в живота на другите му две съпруги, което според правилата на Сет е строго забранено. Но докато търси „кирливите ризи“ на другите две претендентки за сърцето на мъжа си, намира всъщност неговите. Малко по малко Търсдей разбира, че Сет не е мъжът, за когото се представя пред нея.

Когато обаче се опитва да се изправи пред него и да разбере истината, целият ѝ живот се преобръща и е нейната дума срещу неговата.

Тарин Фишър въвлича читателите си в един много комплексен роман с множество обрати. Определено ме изненада краят на книгата, харесва ми, че авторката е избрала да приключи историята по този начин. Силно се надявам някое от българските издателства да издаде „The Wives“, защото е страхотен трилър! Ако ви се чете на анлийски, препоръчвам горещо!

Leave a Reply