Site icon — Reader Wizard —

„Магазинчето за шоколад и мечти“ (Валери Лейн) от Мануела Инуса

Rating: 4.5 out of 5.

Кийра обича това, което прави. В малката си шоколатерия тя изработва ръчно сладкарски изделия – домашните й бисквитки, шоколадовите бонбони и плодовете с кувертюр привличат любители на вкуснотийки на всякаква възраст. А често и самата тя не може да устои на апетитните сладкиши. Но какво значение има? Тя не би се отказала от своята страст, пък и харесва извивките си. Но гаджето й Джордан, с когото вечно спорят, е на друго мнение.

За щастие Кийра има верни приятелки, които я подкрепят и я харесват каквато е. Освен това напоследък един очарователен клиент пазарува все по-често в магазинчето за шоколад… 

Привет, книгомани!

Днес ще ви разходя по красивата и приказна уличка Валери Лейн, където се сбъдват мечти.

Тъй като някои от вас ще се почудат (и съвсем нормално) защо започвам с втората книга от поредицата, ще ви разкажа накратко какво стана. Ами отговорът е доста забавен – при резервацията на книгата от библиотеката по погрешка резервирах втората част. Естествено веднага след като видях, си запазих първата част, но уви, все още не е готова. И като един истински книгоман силно ме сърбяха ръчичките да прочета любовната книжка и затова се впуснах направо във втората част. Силно се надявам да не съм си развалила удоволствието от първата по този начин…

Какво да ви кажа за „Магазин за шоколад и мечти“, ами книжката е сладка, омайваща и приказна. Разказва историята на Кийра, която е в труден етап от живота си. Едновременно се опитва да разработи собствения си бизнес, в който е вкарала средства, време и най-вече любов, а от друга страна се опитва да крепи личния си живот. Приятелят ѝ Джордан е нехаен партньор, на когото фикс идеята в живота е фитнесът. Според него тя не е достатъчно красива, или слаба, или пък умна, винаги ѝ прави забележки и подтиска самочувствието ѝ.

Междувременно Кийра наблюдава как всичките ѝ приятелки покрай нея се разбират и се обичат с половинките си, всички намират истинската любов, освен нея. Тя дори започва да завижда на една непозната жена, на която съпругът ѝ идва да взема всяка седмица бонбони. И то не какъв да е мъж, а мечтаният – спретнат, красив, любезен и галантен.

„Магазинчето за шоколад и мечти“ е доста предсказуема като много книги от този жанр, но не е досадна или захаросана историйка. Вдъхновява с това, че в един даден момент, всеки трябва да избере дали да хване живота си в ръце и да го промени или да стои и чака някой друг да го направи вместо него.

Един голям плюс за всички шоколадови маниаци като мен е, че в книгата постоянно се описват всевъзможни вкусотии, а в края ѝ имаме три бонус рецепти за някои от сладкишите. Едната я изпробвах веднага, бисквитките от снимките са доказателство. 😀 Ако искате нещо за четене, с което да подсладите душата си, „Магазинчето за шоколад и мечти“ е перфектната книга.

Exit mobile version