„Магазинчето за антики и вълшебства“ (Валери Лейн) от Мануела Инуса

на

Rating: 5 out of 5.
 • заглавие: „Магазинчето за антики и вълшебства/ Der Zauberhafte Trödelladen“
 • автор: Мануела Инуса
 • превод от: Емилия Владимирова Драганова-Сивкова
 • дизайн на корицата: Johanes Wiebel/ punchdesign
 • страници: 240
 • жанр: романтична
 • поредица „Валери Лейн“, част трета
 • издателство: „Хермес“
 • издадена през: 2020
 • оценка: 5/5
 • прочетена на:

Антиквариатът на Руби ви кани да откриете ключа към сърцето на „Валери Лейн“!

Руби обича всички красиви стари вещи, преодолели изпитанията на времето и нашепващи отдавна забравени истории. Затова и не може да си представи живота си далеч от семейния антиквариат. Дори и в най-лошите дни може просто да затвори и да потъне в някоя прашна книга. Все по-рядко обаче има клиенти, които влизат, за да си купят някой ценен предмет. Освен това сърцето й вече не се задоволява само с романтичните истории от пожълтелите страници.

Руби знае, че се нуждае от промяна.

Но какво да направи, когато се страхува да не опетни паметта на майка си, ако преобрази магазина? Как да постъпи, когато единственият мъж, за когото мечтае, е обвит в мистерия? И не позволява на никого да му подаде ръка над високите стени, които е издигнал около себе си.

Здравейте, книгомани!

Продължаваме с приказната поредица „Валери Лейн“ от Мануела Инуса. Тази част се разказва за най-младата дама от групичката, а именно Руби.

Руби е смела млада жена, която още от ранен етап от живота си трябва да се справя с много тежки неща. Майка ѝ умира, когато още учи и ѝ завещава да се грижи за магазина ѝ с антики, както и за баща ѝ. Така Руби е принудена да напусне университета и да продължи бизнеса на майка си, който не върви толкова добре. Баща ѝ от другата страна е ужасно опустошен след загубата на съпругата си, че развива психично заболяване. Затова Руби се чувства разкъсана между това да се грижи за него или за магазина.

А когато помисли за личния си живот се отчайва още повече. Руби смята, че никой не би искал да бъде с човек, който вечно е зает да гледа баща си. Или пък да дойде на гости в тях и да търпи особеностите му.

На уличката обаче преди време се появява един скитник на име Гари, с когото Руби обича да си говори. Той е млад мъж, покрай когото всичко е много мистериозно. Никой не знае нищо за личния му живот или защо е стигнал до това да приеме улицата за свой дом. Така ден след ден, Руби осъзнава, че започва да мисли все повече за красивия скитник. Дали обаче Гари е готов да отвори сърцето си за нея и да ѝ разкаже за живота си, ще разберете като прочетете книжката.

Страшно много ми хареса новата идея за бизнес на Руби. Това е една от големите ми мечти и се надявам някой ден да успея да я осъществя. Книгите са нещо свято и хората, които работят в тази сфера са щастливци!

Ако искате лека и разтоварваща книга, която да ви стопли в студените дни с историята си, то поредицата „Валери Лейн“ ви очаква. Скоро продължавам и с четвъртата част, така че очаквайте ревю. 🙂

Leave a Reply