„Италианското момиче“ от Лусинда Райли

на

Rating: 5 out of 5.
  • заглавие: „Италианското момиче/ The Italian Girl“
  • автор: Лусинда Райли
  • превод от: Снежана Цветанова Милева
  • дизайн на корицата: Фиделия Фидел Косева
  • страници: 432
  • жанр: романтична
  • издателство: „Хермес“
  • издадена през: 2021
  • оценка: 5/5
  • прочетена на: 23.10.2021

Розана е само на единайсет, когато се запознава с Роберто в кафенето на родителите си в Неапол. Тя се влюбва в красивия оперен певец и се заклева, че един ден ще се омъжи за него. Роберто също не остава безразличен към ангелския й глас. Предрича й бляскаво бъдеще и я убеждава да тръгне на уроци по пеене.

Благодарение на безспорния си талант Розана печели стипендия за музикалната школа към миланската „Ла Скала“. Не след дълго пътищата им с Роберто отново се преплитат. Заедно покоряват сцените на най-прочутите оперни театри в света. Те са невероятен екип и в живота, въпреки репутацията му на разбивач на женски сърца. Любовта им е всепоглъщаща, но и разрушителна, белязана от лъжи и предателства. Тайните от миналото на Роберто обаче заплашват да изплуват на повърхността и да помрачат щастието им.

Ще успеят ли Розана и Роберто да запазят любовта си към музиката и един към друг?

Привет, книголюбители!

„Италианското момиче“ още от първата страница сякаш ме връхлетя с емоциите си и я прочетох за нула време. Историята на Розана и Роберто е една от най-романтичните, за които съм чела. Бурна връзка, която е описана по толкова истински и земен начин, без никакво захаросване. Така че, ако ви се чете любовна книга, но до болка истинска, то този роман е за вас.

Розана е момиче от бедно семейство, за което родителите ѝ нямат големи планове, но Розана има неповторим глас. В една съдбоносна вечер, когато е едва на 11 години, тя се озовава в ресторанта на родителите ѝ пеейки „Аве Мария“. И тогава сякаш всички разбират колко необикновена е Розана с изключение на родителите ѝ.

Точно там и започва историята на Розана и Роберто. Той е студент по музика и забелязва таланта ѝ моментално и съветва родителите ѝ да я запишат на уроци при неговия ментор. За съжаление родителите ѝ не мислят, че ученето е подходящо за нея, но пък брат ѝ Лука вярва много силно в нея и скришом плаща за уроците ѝ, за да развива дарбата си.

Така с много помощ Розана стига до музикалната школа „Ла Скала“ в Милано, където след години отново среща момчето, за което още на 11 се зарича, че ще се омъжи. По това време Роберто вече пее за „Ла Скала“ и се носят слухове отвсякъде, че е най-големият сваляч и разбивач на сърца.

След много твърди откази от страна на Розана, тя все пак попада в мрежите му. Но когато Роберто е с нея, той се променя максимално и се отдава на Розана изцяло. Любовта им е бурна, страстна и неповторима. Хора на изкуството, които се разбират и усещат, както никой друг не може.

Но дали любовта е достатъчна, за да запази връзката им непокътната. Много тайни и грешки от миналото на Роберто само чакат да излязат наяве.

Сюжетът е динамичен и интересен, а подробностите за оперната музика и среда са един голям плюс за читателя. Определено е една от най-запомнящите се книги за тази година. Препоръчвам я на всички, които искат да четат за истинската любов и какво може да постигне тя.

Leave a Reply